De eigenschappen van keukenbladen van kwartsiet

Een keukenblad van kwartsiet is echt een meerwaarde voor jouw keuken. Kwartsiet is bekend om zijn robuustheid en chique uitstraling. In dit artikel vertellen we jou waarom kwartsiet een uitstekende keuze is voor jouw keuken, van zijn natuurlijke eigenschappen tot het onderhoud. Kwartsiet is een gesteente dat voor een groot deel bestaat uit het mineraal kwarts. Kwartsiet uitstaat uit kwartszand dat in eerste instantie werd samengeperst tot zandsteen. 

Voordelen van kwartsiet in de keuken

Tegenwoordig zijn er tal van keukenbladen, ieder zijn eigen stijl. Maar waarom kiezen voor een kwartsiet keukenblad? Wij vertellen het je. 

  • Duurzaamheid: Het is extreem hard, wat het bestand maakt tegen krassen en deuken. Hierdoor gaat het kwartsiet keukenblad lang mee. 
  • Warmtebestendigheid: Het is bestand tegen warmte, ideaal voor een keukenomgeving waar hete pannen en potten geen zeldzaamheid zijn. 
  • Unieke uitstraling: Elk stuk kwartsiet is uniek, met levendige patronen en kleuren. 

Het kiezen van het juiste kwartsiet keukenblad

Bij het kiezen van een kwartsiet keukenblad zijn er verschillende factoren om te overwegen: 

  • Budget: Hoewel een kwartsiet keukenblad duurder is dan keukenbladen van sommige andere materialen, is kwartsiet een investering in duurzaamheid. 
  • Stijl van de keuken: Kwartsiet past bij zowel moderne als traditionele keukens. Bekijk voor het aanschaffen van een kwartsiet keukenblad goed of het keukenblad past bij de keuken. Twijfel je welk keukenblad echt bij jouw keuken past? Maak een afspraak in de showroom en wij helpen je om het juiste keukenblad uit te zoeken. 
  • Onderhoud: Hoewel kwartsiet onderhoudsarm is, vereist het regelmatig schoonmaken om zijn glans te behouden.  

Kwartsiet – kleuren en afwerkingen

Kwartsiet is verkrijgbaar in verschillen kleuren en afmetingen, van glanzend gepolijst tot een meer matte look en zelf in rood en groen. In de basis heeft kwartsiet lichte kleuren, vergelijkbaar aan wit en grijs in. Maar door mineralen zijn kwartsiet keukenbladen beschikbaar in bijna elke kleur. Voor ieder wat wils. 

Vergelijking met andere keukenblad materialen 

In vergelijking met materialen als graniet of marmer biedt kwartsiet onderscheidende eigenschappen, zoals betere kras- en vlekbestendigheid. Daarnaast is het dagelijks onderhoud van kwartsiet is eenvoudig en omvat: 

  • Reinigen: Gebruik een zachte doek en vermijd schurende schoonmaakmiddelen. 
  • Bescherming: Gebruik onderzetters en snijplanken om het oppervlak te beschermen. 
  • Installatie en kosten van kwartsiet keukenbladen 

De kosten van kwartsiet keukenbladen kunnen variëren, afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp. De installatie moet worden uitgevoerd door professionals om de beste resultaten te garanderen. Wil je meer weten over kwartsiet keukenbladen of wil je bekijken welke kwartsiet keukenbladen er allemaal zijn? Kom langs in de showroom en laat je adviseren.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel