Neolith: het ultrasterke werkblad voor een stijlvolle keuken

Neolith-aanrechtblad-en-achterwand

Van alle keukenonderdelen heeft vooral het werkblad te lijden onder het dagdagelijkse gebruik. Het loont dus te investeren in kwaliteit, zeker wanneer je – ook bij intensief gebruik – gebruikssporen wilt vermijden en gesteld bent op vlekkeloze hygiëne. Het neusje van de zalm zijn de aanrechtbladen in gesinterde steen, onder meer van het merk Neolith. Te zien in de showroom en verkrijgbaar in een waaier aan tijdloze unikleuren maar vooral ook realistische natuursteen-, beton-, staal- en zelfs houtdecors.  

Wat is gesinterde steen?

Neolith is een gesinterde steen, bestaande uit enkel natuurlijke grondstoffen zoals granietmineralen, glasmineralen en natuurlijke oxides. Deze ‘ingrediënten’ worden eerst met een zeer hoge druk samengeperst waarna de plaat in een oven gaat op 1.200°C. In feite zijn er veel gelijkenissen met het proces waarop natuurlijke steen gevormd wordt, weliswaar in enkele uren in plaats van duizenden jaren. Dit proces wordt ‘het sinteren’ genoemd. Het resultaat is een ondoordringbaar, ultrahard en recyclebaar plaatmateriaal dat uitermate goed  bestand is tegen krassen, vlekken, hitte, UV-stralen, ijs en vorst. Omdat het absorptieniveau zo goed als gelijk is aan nul, laat het zich gemakkelijk en hygiënisch schoonmaken. En uiteraard is het perfect geschikt voor contact met levensmiddelen. Neolith is ook 100% natuurlijk, zonder hars. Tal van voordelen, maar zijn er ook minpunten? De prijs. Al is deze meerprijs vaak wel snel vergeten, vooral wanneer men de voordelen ervaart ten opzichte van een goedkoop werkblad. Kwaliteit die blijft, zoveel is zeker.

Aanrechtbladen en meer

De voordelen van gesinterde steen, en bijgevolg ook Neolith, maken het ultracompacte plaatmateriaal uitermate geschikt voor toepassingen in de keuken. Vooreerst als aanrecht, maar ook als bijhorende spatwand en zelfs als spoelbak. Neolith biedt een gamma aan spoelbakken aan, in diverse formaten en een ruime waaier aan kleuren en dessins. Hierdoor wordt het mogelijk werkblad en spoelbak in hetzelfde materiaal uit te voeren, voor een uniform en esthetisch totaalplaatje. Daarnaast noteren we nog tal van andere toepassingen van Neolith: in de badkamer, als gevelbekleding, bekleding van meubels en zelfs plafonds. Ook keukenfronten worden met gesinterde steen afgewerkt. Hiervoor ontwikkelde Neolith de Skin-lijn: ultradun, licht van gewicht en dus gemakkelijk te verwerken. Wie wenst kan met andere worden zijn keuken van kop tot teen in Neolith hullen, al laat het zich net zo goed combineren met andere materialen. 

Japandi keukentrend volgens Neolith

Uiteraard volgt ook Neolith de keukentrends op de voet. En wat blijkt? De Scandi-look moet voorzichtig plaats ruimen voor Japandi. Een nieuwe culturele twist, zeg maar. Scandinavische en Japanse stijlkenmerken worden gecombineerd tot een minimalistische maar niettemin, warm en rustgevend geheel. Oost ontmoet west. Een combinatie van natuurlijke tinten en diverse texturen zorgt voor balans en harmonie. De nadruk ligt op sereniteit en spiritualiteit, als tegengewicht voor de gonzende bedrijvigheid in de keuken. Minder is meer, ook wat de keuze van oppervlaktematerialen betreft. Het samenspel van het honingkleurig houtdecor van Neolith La Bohème met ruwgehouwen vulkanisch gesteente van Basalt Black sluit perfect aan bij deze Japandi trend.

Kookeiland als blikvanger

Worden onze huizen en bijgevolg ook de keuken almaar kleiner? Niet als we Neolith mogen geloven, dat zich weliswaar in het meer luxueuze segment beweegt. “Keukeneilanden staan anno 2021 bovenaan het lijstje van huiseigenaren”, verklaart men bij Neolith. “Het centrale kookeiland staat garant voor een gezellige sfeer en benadrukt de multifunctionaliteit van de keuken. Dit is zoveel meer dan een plek om te koken. De groeiende interesse in groots opgezette eilanden met royale afmetingen loopt parallel met de groeiende vraag naar een weelderige en luxueuze look. Opvallen mag, ook met de diverse natuursteendessins.” Naast de Neolith Calacatta en Estatuario dessins, geïnspireerd op de Carrara-marmer, noteren we dan ook meer uitgesproken decors met Neolith Calacatta Luxe of Pulpis en zelfs exotisch graniet in de vorm van Neolith Mar Del Plata. Wie durft?

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel