Nieuwe Jetstone werkbladen in composiet en keramiek
Hoe kies ik een werkblad? Daar komt inderdaad heel wat bij kijken. Eerst is er de vraag van het materiaal en vervolgens nog de kwestie van de kleur en afwerking van het aanrechtblad. Aan keuze alvast geen gebrek, bekijk alle werkbladen daarom in de showroom. Zo presenteert Jetstone tal van nieuwe kleuren en dessins in zowel composiet als keramiek. De trends, nieuwigheden en ook de verschillen tussen beide materialen toegelicht.
Werkbladen in kwartscomposiet
De kleurenwaaier wat betreft werkbladen in kwartscomposiet, aangeboden door Jetstone, ziet zich aanzienlijk uitgebreid. Wat meteen opvalt: materialen die de look van natuursteen combineren met praktische en onderhoudsvriendelijke eigenschappen blijven erg in trek. Vooral de luxueuze marmertrend zet zit onverminderd door, wat resulteert in verschillende nieuwe composietstenen met marmermotief. Maar ook andere natuursteen laat zich graag en trouwens zeer realistisch imiteren. In vergelijking met echte marmer heeft composiet het voordeel dat het materiaal minder onderhevig is aan kleurverschillen per partij. En dat het zich gemakkelijk laat onderhouden, met minder risico op vlekken. Nieuw in het composiet-gamma zijn de marmerlooks Sky White en Sky Grey maar ook de nieuwe en opmerkelijke Caesarstone kleuren Noble Grey en Moorland Fog:
- Noble Grey: zachte en lichtgrijze tint met fraaie mix van donkergrijze aders en crèmewitte tinten. Stijlvol te combineren met zwarte of donkere houten fronten, maar ook met matwitte fronten voor een meer Scandinavische look.
- Moorland Fog: taupe- en aardetinten met warme ondertoon die zich onder meer graag gematcht zie, met hout.
- Sky White: composiet met heldere marmerlook, combineerbaar met zowel de moderne als meer landelijke interieurstijl.
- Sky Grey: eigentijdse marmerlook met grijze ondertoon, voor wie het een tintje donkerder mag zijn.
Werkbladen in keramiek
Sinds enkele jaren ondervindt kwartscomposiet best wel wat concurrentie van keramiek dat zijn weg vond naar het keukenblad. Het hoofdingrediënt: klei, krachtig geperst en op hoge temperatuur gebakken. Denk aan een keramische tegel – robuust en duurzaam – maar dan uiteraard in een groot formaat waarvan werkbladen op maat worden gerealiseerd. Initieel was het kleurenaanbod eerder beperkt, maar ook hier vond een inhaalbeweging plaats. Zo heeft Jetstone momenteel een uitgebreid aanbod dat de uitstraling van marmer, roest en beton frappant imiteert. Recent werden daar nog een aantal kleuren aan toegevoegd: Himalaya Crystel, Amazonico en White Cloud – telkens in een mat geborstelde afwerking – maar ook Spacco Bianco en Spacco Nero met bijzondere textuur die je ziet én voelt.
- Spacco Nero: keramiek met de uitstraling van leisteen en tastbare oppervlakteverschillen
- Spacco Bianco: idem Spacco Nero, maar dan in een warmwitte tint
- Himalaya Crystal: kristalachtige look met expressieve aders en schijnbaar translucent oppervlak.
- Amazonico: zeer expressief dessin met zeer natuurlijke uitstraling. Voor de durvers.
- White Cloud: lichtgrijze keramiek met subtielere aders voor een gewolkt effect.
Voor- én nadelen van werkbladen in kwartscomposiet en keramiek
Een werkblad in kwartscomposiet, zeker in een gepolijste en dus glanzende afwerking, toont zich uitermate vlek-, zuur-, kras- en stootbestendig en scoort uitstekend op het vlak van gemakkelijk onderhoud. De matte finish – satin of suède – is net iets gevoeliger op het vlak van vlekken. Let wel: ook al is kwartscomposiet behoorlijk hittebestendig, toch plaats je beter geen hete pot rechtstreeks op de steen. Gebruik steeds een onderzetter om een thermoshock en onherstelbare schade te voorkomen. Werkbladen in keramiek blinken op hun beurt uit qua kras-, vlek- maar ook hittebestendigheid. Op dit laatste vlak scoren ze trouwens beduidend beter dan composiet. En dus ja, je hete pan mag rechtstreeks op het werkblad. Minpunt: in vergelijking met composiet is keramiek minder stootbestendig. Concreet: een zware pot die op zijn kant op het werkblad valt, zal sneller schade veroorzaken. Opletten voor ‘vallende voorwerpen’ is dus de boodschap (maar is het dat niet altijd).
Meer artikelen lezen in deze categorie?