De Quooker Cube van kokend heet tot koel en bruisend

Op hoeveel manieren kun je water uit een kraan laten stromen? In de moderne keuken is alleen warm en koud stromend water niet meer voldoende. Want ook bij zoiets simpels als kraanwater staat de innovatie niet stil. Quooker voegt extra opties toe aan de kokend water kraan en combineert 5 varianten van stromend water in één kraan.

Water uit de Quooker Cube is kokend heet of koel en bruisend

Je kunt het zo gek niet bedenken of deze kraan kan het.

  • Warm en koud water. Gelukkig vergeet deze kraan zijn wezenlijke functie niet en tap je er nog steeds eenvoudig koud en warm water uit.
  • Kokend water. Kokend heet water uit de kraan is een luxe dat steeds gewoner wordt en in de nieuwere keukens al bijna standaard is.
  • Gefilterd water. De Quooker Cube filtert het water. In sommige regio’s in Nederland is het water uit de kraan hard: het bevat veel kalk. Gefilterd water is zachter en daardoor smakelijker. Het Nederlandse water is al heel schoon, maar het filter van de Cube haalt ook de laatste bacteriën uit het water.
  • Bruisend water. Uit deze kraan tap je in een handomdraai een glas bruisend water. De koolzuurfles onder in je keukenkastje zorgt ervoor dat je tot 60 liter bruiswater uit de kraan kunt tappen.
  • Gekoeld water. Je glas bruisend, gefilterd kraanwater is heerlijk gekoeld voor de hete zomermaanden.

De Quooker Cube enkel in combinatie met een Quooker reservoir

Een alles in 1 kraan als de Quooker Cube is uniek in de kranenwereld. Andere fabrikanten als Floww, Franke en Grohe bieden weliswaar dezelfde mogelijkheden, maar niet allemaal in één kraan. Zo heeft Grohe de varianten Grohe Blue voor gekoeld en bruisend water en Grohe Red voor kokend water.

Het voordeel van Grohe is dat je kunt kiezen voor enkel de Blue variant: gekoeld en bruisend water. De Quooker Cube is namelijk alleen te gebruiken in combinatie met een Quooker kraan. De Cube wordt aangesloten op het Quooker reservoir van de kokend water kraan. Hij is los te bestellen, maar dan enkel te combineren met heet water kraan modellen van Quooker vanaf 2018. Koel bruisend water kan dus niet uit een aparte kraan worden getapt, zoals bij Grohe.

Geen plastic flessen meer

Een kraan voor gekoeld bruisend water als de Quooker Cube of Grohe Blue is een mooie aanvulling op je keuken. Een milieubewuste keuze wanneer je normaal gesproken veel mineraalwater uit plastic flessen drinkt.

Houd rekening met de ruimte in het gootsteenkastje

De Quooker Cube is in verschillende stijlen verkrijgbaar, denk aan chroom, rvs, zwart, koper, messing of goud. Het past daarmee in elke keuken. Houd wel rekening met de ruimte die het inneemt in het keukenkastje onder de gootsteen. Hier plaats je het reservoir voor de kokend water kraan en de Cube naast elkaar.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel