De Quooker Cube: van kokend, koel en bruisend, tot heet

Op hoeveel manieren kun je water uit een kraan laten stromen? In de moderne keuken is alleen warm en koud stromend water niet meer voldoende. Want ook bij zoiets simpels als kraanwater staat de innovatie niet stil. Quooker voegt extra opties toe aan de kokendwaterkraan en combineert 5 varianten van stromend water in één kraan.

Water uit de Quooker Cube is kokend heet of koel en bruisend

Je kunt het zo gek niet bedenken of deze kraan kan het.

Warm en koud water

Gelukkig vergeet deze kraan zijn wezenlijke functie niet en tap je er nog steeds eenvoudig koud en warm water uit zoals uit een normale kraan. Met de Quooker Cube is dit nog steeds hetzelfde als bij de traditionele kraan.

Kokend water

Kokend heet water uit de kraan is een luxe dat steeds gewoner wordt en in de nieuwere keukens al bijna standaard is. Kokend water is ideaal wanneer je snel water aan de kook wilt brengen om te gaan koken. Of als je veel thee drinkt. Vaak is kokend water uit de Quooker Cube iets minder warm dan wanneer je water kookt met een waterkoker.

Gefilterd water

De Quooker Cube filtert het water. In sommige regio’s in Nederland is het water uit de kraan hard: het bevat veel kalk. Gefilterd water is zachter en daardoor smakelijker. Het Nederlandse water is al heel schoon, maar het filter van de Cube haalt ook de laatste bacteriën uit het water.

Bruisend water

Uit deze kraan tap je in een handomdraai een glas bruisend water. De koolzuurfles onder in je keukenkastje zorgt ervoor dat je tot 60 liter bruiswater uit de kraan kunt tappen. Op deze manier hoef je geen flessen met bruisend water meer te kopen. Dit scheelt in de kosten en je draagt je steentje bij aan het milieu.

Gekoeld water

Je glas bruisend, gefilterd kraanwater is heerlijk gekoeld voor de hete zomermaanden. Wat wil je nog meer?

De Quooker Cube enkel in combinatie met een Quooker reservoir

Een alles-in-1-kraan als de Quooker Cube is uniek in de kranenwereld. Andere fabrikanten als Floww, Franke en Grohe bieden weliswaar dezelfde mogelijkheden, maar niet allemaal in één kraan. Zo heeft Grohe de varianten Grohe Blue voor gekoeld en bruisend water en Grohe Red voor kokend water.

Het voordeel van Grohe is dat je kunt kiezen voor enkel de Blue variant: gekoeld en bruisend water. De Quooker Cube is namelijk alleen te gebruiken in combinatie met een Quooker kraan. De Cube wordt aangesloten op het Quooker reservoir van de kokendwaterkraan. Hij is los te bestellen, maar dan enkel te combineren met heetwaterkraan modellen van Quooker vanaf 2018. Koel bruisend water kan dus niet uit een aparte kraan worden getapt, zoals bij Grohe.

Geen plastic flessen meer

Een kraan voor gekoeld bruisend water als de Quooker Cube of Grohe Blue is een mooie aanvulling op je keuken. Een milieubewuste keuze wanneer je normaal gesproken veel mineraalwater uit plastic flessen drinkt.

Houd rekening met de ruimte in het gootsteenkastje

De Quooker Cube is in verschillende stijlen verkrijgbaar, denk aan chroom, rvs, zwart, koper, messing of goud. Het past daarmee in elke keuken. Houd wel rekening met de ruimte die het inneemt in het keukenkastje onder de gootsteen. Hier plaats je het reservoir voor de kokendwaterkraan en de Cube naast elkaar.

Benieuwd naar de Quooker Cube of andere alles-in-1-kranen? Neem eens een kijkje in de showroom?

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel