Quooker FLEX: kokendwaterkraan met flexibele slang

quooker-flex-kokendwaterkraan-met-flexibele-slang

Ben je op zoek naar een kokendwaterkraan die niet wat meer mogelijkheden biedt dan de standaard kokendwaterkraan? Dan hebben we goed nieuws, want Quooker introduceerde een nieuwe innovatie: een kokendwaterkraan met een flexibele slang die je dus flexibel kunt inzetten. Je leest erover in dit artikel van KeukenErvaringen.nl.

Kokendwaterkranen

We schreven op KeukenErvaringen.nl al diverse keren over kokendwaterkranen. Dat heeft een reden, want in de achterliggende jaren kwamen er allerlei kokendwaterkranen van uiteenlopende bedrijven op de markt. Het bedrijf dat écht naam maakte met kokendwaterkranen is Quooker – een echt Nederlandse producent.
Nu is er wel verschil tussen kokendwaterkranen. Je hebt bijvoorbeeld kranen, zoals het oorspronkelijke product van Quooker, dat alleen maar kokend water geeft én kranen die koud, warm en kokend heet water geven – de zogenaamde ‘3 in 1’-kranen. Kokendwaterkranen hebben als voordeel dat ze eenvoudig te bedienen zijn. Daar staat tegenover dat je dus altijd twee kranen (een voor koud/warm water en een voor kokend water) nodig hebt. Dat kost ruimte en beperkt je in je mogelijkheden. ‘3 in 1’-kranen zijn dan handiger, maar behalen niet altijd de echte kooktemperatuur van water.

De beperking van kranen

Kranen in het algemeen, dus niet alleen kokendwaterkranen of 3-in-1-kranen, doen wat ze moeten doen: je trekt of draait aan de hendel en krijgt het water waar je om hebt gevraagd (als de waterleiding niet is afgesloten natuurlijk). Veel kranen kun je nog een bepaalde kant op draaien, waardoor je ze gemakkelijk kunt gebruiken zoals jij dat wilt. Daarmee houden de mogelijkheden echter op. We schreven al wel eens over een keukenkraan met flexibele uitloop, maar daar zijn er maar weinig van.

Quooker FLEX

Quooker brengt daar nu verandering in. Het bedrijf introduceert een kokendwaterkraan met een flexibele slang. Dat is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een grote pan wilt vullen die niet onder de kraan past of wanneer je snel een emmer wilt vullen. Eventueel kun je de flexibele uitloop zelfs gebruiken om je achterwand af te spoelen, maar daar is de kraan uiteraard in eerste instantie niet voor bedoeld. Handig is wel dat je met de Quooker FLEX veel kanten op kunt. De kraan is ook nog eens voorzien van een warm- en koudwaterfunctie, zodat je niet alleen kokend water uit je Quooker krijgt, maar ook koud water.
De Quooker is dus eigenlijk een 2-in-1-kraan: je kunt er koud en heet water mee krijgen. Daarmee is de kraan absoluut geen vervanging van de gewone kraan, want in de praktijk heb je meer warm dan heet water nodig. Je blijft dus altijd een tweede kraan nodig hebben wanneer je kiest voor de Quooker FLEX. Een extra gevaar kan zijn dat je de flexibele uitloop gemakkelijk de verkeerde kant op richt, met brandwonden tot gevolg. Mogelijk dat Quooker daar nog een antwoord op weet, maar wat ons betreft is het idee innovatief genoeg om meer navolging te krijgen.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel