Dekton aanrechtblad

Dekton-werkbladen

Ben jij de vlekken en krassen op je aanrechtblad ook zo zat? Moet jouw aanrechtblad wel een stootje kunnen hebben? Of vliegen in jouw keuken de vonken eraf? Dan is een Dekton aanrechtblad misschien een oplossing. Dekton is een nieuw product van aanrechtbladenfabrikant Cosentino. In dit artikel bekijken we het Dekton aanrechtblad van dichtbij.

Dekton by Cosentino

Regelmatig schrijven we over revoluties op het gebied van aanrechtbladen. Was eerst Fenix van Dekker Zevenhuizen de moeite van het beschrijven waard, nu is het de beurt aan Dekton van Cosentino. Dekton is namelijk een nieuw materiaal dat zo hard is dat krassen en vlekken geen kans meer krijgen.
Cosentino beschrijft Dekton zelf zo: „Dekton is een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken.”
Het materiaal wordt gemaakt aan de hand van een speciale technologie met gesinterde deeltjes. In het proces worden de metamorfe veranderingen die natuursteen tijdens duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen ondergaan nagebootst. Versneld natuurlijk, want anders moeten we nog duizenden jaren wachten. Kort gezegd wordt Dekton dus geproduceerd overeenkomstig een natuurlijk proces, maar dan heel snel. Waar natuursteen duizenden jaren over doet, kan Cosentino een heel stukje sneller.

Het resultaat: een materiaal waarin geen enkele poreusheid te vinden is. Dekton zuigt dus geen vloeistoffen op, is helemaal glad en bevat, volgens Cosentino, geen materiële zwaktepunten meer.

Dekton-werkbladen-detail

Dekton: voordelen en nadelen

Dekton is geen natuurlijk materiaal. Daardoor is het in talloze soorten, maten en kleuren te leveren. Helaas kennen de productiefaciliteiten nog wat beperkingen, dus Dekton is verkrijgbaar in platen van 3,2 x 1,44 meter. Groot genoeg voor een gemiddelde keuken…
Daarnaast is Dekton zeer UV-, kras-, vlek- en hittebestendig, slijtvast en bestand tegen vrieskou. Dat roept het beeld op van een ongevoelig materiaal waarop je je als kok helemaal kunt uitleven zonder ergens rekening mee te hoeven houden.
En dankzij de buigvastheid, lage waterabsorptie en kleurstabiliteit heb je ook na jaren nog het aanrechtblad dat je ooit kocht. Rekken en krimpen kan-ie ook niet, dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken.
Het enige nadeel dat we nu kunnen noemen: de prijs. Ben je benieuwd naar Dekton? Bezoek onze showroom en wij vertellen jou er alles over!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel