Duurdere apparaten sieren de keuken

Duurdere-apparaten-sieren-de-keuken

In de keukenmarkt vindt een verschuiving plaats: er worden steeds duurdere keukens verkocht, met duurdere apparatuur. Diverse fabrikanten spelen hierop in. In dit artikelen behandelen we een aantal duurdere apparaten die in trek zijn bij consumenten.

In september 2016 introduceerde Grundig, dat we toch vooral kennen van de radio’s en televisies, een compleet inbouwassortiment voor in de keuken. Krap een jaar later kwam het merk ook met een serie vrijstaande apparaten, waaronder koel/vries-combinaties, wasmachines, warmtepompdrogers en vaatwassers. Grundig is niet de enige die goede verwachtingen heeft van keukenapparaten, die steeds geavanceerder en daarmee ook prijziger worden. Dat laatste lijkt geen beletsel; consumenten hebben genoeg te besteden en zijn bereid de portemonnee te trekken voor mooie, moderne producten die het leven van consumenten een stukje makkelijker maken.

De Amerikaanse Door-inDoor koelkast: LG InstaView

Een mooi voorbeeld daarvan is de LG InstaView, de Amerikaanse Door-in-Door koelkast met KnockKnock systeem die je niet hoeft te openen om de binnenkant te kunnen zien. Je klopt twee keer op de deur en door het glas heen zie je de melk, boter, groente en de rest van de inhoud. Afgelopen jaar werd de trendy koelkast gelanceerd op de IFA (Europa’s grootste elektronica- en witgoedvakbeurs) in Berlijn. In de winkel kost deze innovatieve ontwikkeling 2.499 euro; dat is veel geld, maar daar krijg je ook veel voor terug. Zo leidt ‘knockknock’ dankzij het Door-in-Door principe tot 41% minder kouverlies.

Duowasautomaat TwinWash

Een andere blikvanger is de duowasautomaat TwinWash, eveneens van LG. Het apparaat bestaat uit twee wasmachines boven elkaar waarmee je twee verschillende wasjes tegelijk kunt draaien. Veel zorg is besteed aan de vormgeving: de fraaie zwarte deur en het weggewerkte display geven de TwinWash een moderne look. Inmiddels zijn er al diverse modellen op de markt en er volgen er nog meer. De allereerste kostte 1.999 euro, nu moet je voor de goedkoopste 1.299 euro neertellen.

Hub

Ook bij Samsung komen ze met innovaties die best wat mogen kosten. Wat te denken van QuickDrive, de nieuwe trommeltechnologie in wasmachines. Dankzij deze revolutionaire vinding kan de duur van een wasbeurt worden gehalveerd. Het werkt als volgt: de was maakt in de nieuwe trommel een schommelende beweging, in de vorm van een acht, en wordt daardoor sneller schoon. Het mooie is dat de machine ook nog eens tot 20% zuiniger wast. En het resultaat is gelijk aan dat van traditionele programma’s.

Samsung baarde al eerder opzien met de FamilyHub, de slimme koelkast met interactief scherm die als middelpunt van je huishouden kan fungeren. Vanaf de tweede week van mei is-ie ook in ons land verkrijgbaar. De koelkast heeft onder meer drie cameraatjes waarmee je in het apparaat kunt kijken. Maar je kunt via de ‘Hub’ ook muziek luisteren, het weerbericht ontvangen en versturen, foto’s maken en nog veel meer.

Stoere krachtpatser

Voor wie een groot gezin heeft en vaak moet wassen, heeft het Zwitserse Schulthess een prima oplossing. Het kwalitatief hoogwaardige merk, actief in het hogere segment, lanceerde eind 2017 de Multi Family Home. Met deze stoere krachtpatser – inhoud 9 kilo, 1.600 toeren motor – kun je tot vijftig wasbeurten per week draaien, oftewel zo’n 25.000 wasjes per jaar. Hij kan zelfs volumineus textiel, zoals kussens en dekbedden, aan. Prijs 2.699 euro. Eerder al, in april 2016, introduceerde Schulthess in ons land een nieuwe lijn huishoudelijke was- en droogapparaten.

Premium

AEG groeit volgens zeggen richting het premium segment. Vrij vertaald: het merk levert steeds meer producten van bovengemiddelde kwaliteit tegen een bovengemiddelde prijs. Neem nu de nieuwe was-droogcombinaties in de 7000 Series. Voorzien van DualSense-technologie, die zorgt voor een gecontroleerde temperatuur en een specifieke beweging van de was. Dankzij de ProSense-technologie wordt de was- en droogtijd automatisch aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. Tijdens de jaarlijkse huisshow van AEG werden de nieuwe apparaten gepresenteerd aan de dealers van het merk.

Dat gold ook voor een gloednieuwe reeks keukenmachines (keukenrobots), met als topmodel de KM6100. Deze topper in de 6-serie is voorzien van diverse accessoires, zoals een klopper, garde en kneedhaak. Een sieraad op het aanrecht, noemt AEG de range. De fraai vormgegeven apparaten zijn  per april te koop en kosten tussen de 479 tot 609 euro.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel