Duurzame keuken van Bamboe

Kitchzen-bamboe-keuken

Wie iets exclusiefs én duurzaams wil kan er niet omheen: de bamboe keuken. Deze keuken van bamboehout werd een paar jaar geleden als eens geïntroduceerd, maar dat liep spaak. Wie wel een bamboekeuken wil, kan nu terecht bij een paar keukenzaken in Nederland.

De bamboe keuken

Duurzaamheid is al een tijdje hot: veel mensen denken steeds meer om hun energieverbruik en kiezen in huis voor energiebesparende oplossingen. Dat de kostenbesparingen daarbij soms veel belangrijker worden gevonden dan het milieu mag geen verrassing heten…
Toch is het wel degelijk zo dat consumenten meer om het milieu denken dan een paar jaar geleden. Als het maar niet ten koste gaat van comfort en kwaliteit.
Kitchzen brengt daar verandering in. Deze kitchen moet je gemoedsrust en een natuurlijk gevoel geven. Dat moet aardig lukken, want de keuken is helemaal van bamboe gemaakt. Duurzaam natuurlijk, want anders heb je nog steeds geen duurzame keuken.

Duurzame keuken, moeilijke introductie

De duurzame keuken is pas sinds kort weer te koop. “Weer” schrijven we, want de organisatie die de keuken introduceerde, heeft het al eens eerder geprobeerd. In 2009 waren de consumenten zich echter nog niet zo bewust van duurzaamheid in de keuken en dat was dan ook in de verkoopcijfers terug te zien.
Inmiddels was de keuken te koop bij een aantal keukenzaken in Oost- en West-Nederland, maar door de crisis is de keuken niet zo in trek als men zou willen. Je kunt de keuken voorlopig daarom alleen kopen in Wehl.

Kitchzen-bamboe-keuken-detail

Keuken van bamboe

Uniek aan Kitchzen is dat de keuken helemaal van bamboe is. Natuurlijk zijn er wel alternatieven, maar die zijn nooit van 100% bamboe: keukenfabrikanten kunnen je een bamboegevoel of een keuken met bamboelook leveren, maar het gaat dan altijd om bamboefineer op spaanplaat. Kitchzen is dan ook de enige keuken die echt waarmaakt wat wordt beloofd.
Wie kiest voor een keuken van bamboe kiest voor een moderne én tijdloze keuken. Modern omdat de keuken precies aansluit bij de hedendaagse trends van duurzaamheid en natuurlijke materialen, maar ook tijdloos omdat bamboe over een aantal jaren nog steeds een ontspannen gevoel geeft. Ook over 10 jaar heb je dus nog een keuken die je dicht bij de natuur brengt, zonder dat je het gevoel krijgt dat je een bijzonder ouderwetse keuken hebt.
Voor zo’n keuken moet je natuurlijk wel in je buidel tasten. Je betaalt dan ook zo’n € 25.000. Voor dat bedrag heb je echter wel een unieke keuken die je maar in weinig huizen vindt.

Bamboe in de keuken

Wie geen nieuwe keuken hoeft, bamboe niet ziet zitten of gewoon geen € 25.000 aan zijn keuken kwijt wil, hoeft niet te treuren: bamboe is sowieso bezig met een opmars in de keuken. De grassoort – let op: bamboe is geen hout – wordt gebruikt in allerlei toepassingen, zoals tafels, snijplanken en andere (keuken)meubels. Bamboe wordt gekookt om alle parasieten eruit te halen en daarna verlijmd. Daardoor ontstaat een houtplaat die voor allerhande doelen kan worden gebruikt. Leuk, exclusief en betaalbaar.

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel