Drie handige tips voor een nieuwe keuken

een nieuwe keuken

Tussen de aankoop van een nieuwe keuken en de plaatsing ervan zitten vaak drie volle maanden. In die periode kun je niet zo veel: alleen maar wachten tot hij eindelijk geplaatst gaat worden. Maar als het dan eenmaal zo ver is, zit je ook een paar dagen in een geweldige bouwput. Daarom geven we je graag wat tips.

1. Houd rekening met de klusperiode

Wanneer je nieuwe keuken geplaatst gaat worden, wil je er natuurlijk optimaal van genieten. Sommige mensen vinden het ook heerlijk om de keukenmonteurs op hun vingers te kijken om te zien of het wel goed gaat. En eerlijk is eerlijk: soms is dat gewoon nodig, want ook keukenmonteurs kunnen er een flinke rommel van maken.
Andere mensen gaan liever weg. Daarbij geven ze de keukenmonteurs alle vertrouwen en hopen ze dat ze bij thuiskomst een geweldige metamorfose aantreffen.
Wij adviseren je om niet al te groots van de montage te denken. Natuurlijk wordt je keuken een bouwput en natuurlijk moet er iemand aanwezig zijn die vragen kan beantwoorden of die op speciale dingen kan wijzen. Maar met z’n allen thuisblijven omdat er een nieuwe keuken komt, is wat te veel van het goede. Als er elke dag één persoon aanwezig is die toezicht kan houden en kan helpen, is het prima. Helemaal niemand thuislaten is natuurlijk ongepast: het is onbeleefd, bemoeilijkt het proces én vergroot de kans op diefstal of verlies van spullen.

Heb je nog vrije dagen over? Neem dan een weekje vrij. In die tijd kun je de oude keuken slopen en de keukenmonteurs helpen wanneer ze vragen hebben.

2. Besef dat je een tijdje zonder keuken zit

Het leuke aan een nieuwe keuken is dat je straks geweldige apparaten krijgt. En dat je een paar dagen afwisselend naar de snackbar en Chinees moet omdat je zonder apparaten zit.
Dat laatste is een belangrijk punt: als je oude keuken weg is, kun je even niet meer koken. En die situatie kan zo maar een dag of 5 duren. Houd er rekening mee en zorg dat je weet hoe je gaat eten wanneer je zonder keuken zit. Wij deden vast twee suggesties…

3. Neem zelf een deel van de werkzaamheden uit handen

Je keukenzaak kan ongetwijfeld de oude keuken slopen en eventuele schade herstellen. Maar even klussen kan best fijn zijn. En bovendien levert het je een kostenbesparing op: alle tijd die je er zelf aan besteedt, hoef je niet aan de keukenboer te betalen.
Let wel op dat je tijdig begint en houd rekening met onvoorziene omstandigheden. Afspraak is afspraak voor de keukenzaak en je wilt natuurlijk ook snel je nieuwe keuken hebben.
Ben je niet zo handig in slopen? Besteed het dan alsnog uit of doe het samen met een vriend of familielid. Je moeite wordt rijkelijk beloond in een sloopervaring en kostenbesparing!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel