De stappen voor een nieuwe keuken

De-stappen-voor-een-nieuwe-keuken

Wanneer je een keuken koopt of je bestaande keuken wilt opknappen, lijkt dat een enorm ingrijpend project. En eerlijk gezegd is dat het ook, want er moet worden gesloopt, geverfd en gebouwd. Toch ontkom je er niet aan om minstens één keer in je leven een nieuwe keuken te kopen of een keuken op te knappen.
Een nieuwe keuken is een heel project. Daarom is het belangrijk om te werken in kleine stappen, anders raak je het overzicht snel kwijt. Door onze ervaring in nieuwe keukens zullen we jou een heel eind op weg helpen met eenvoudige en toepasbare tips! Mocht je na het lezen van het artikel nog vragen hebben? Je bent altijd welkom in onze showroom.

Je-keuken-als-onderdeel-van-een-grote-ruimte1. Hoe komt je nieuwe keuken er uit te zien?

De uitstraling van je keuken is qua gezondheid en ergonomie niet het belangrijkste, maar absoluut wel de blikvanger. Daarom moet de keuken er ook gelikt uitzien. Hoe zorg je daarvoor? Lees het in onderstaande artikelen.

2. Een nieuwe spoelbakDe-stappen-voor-een-nieuwe-keuken---nieuwe-spoelbak

De spoelbak is één van de meest gebruikte onderdelen van je keuken. Het is daarom belangrijk dat je de juiste kiest: één die niet te groot en niet te klein is en die ook nog eens goed bij je keuken past.
We schreven er al eens over:

De-stappen-voor-een-nieuwe-keuken-geef-je-keuken-een-make-over3. Geef je keuken een make-over

Een nieuwe keuken plaatsen, is een heel project. Dat geldt ook voor het renoveren van een keuken, maar soms kan dat toch een stuk eenvoudiger. Je kunt je keuken immers al een heel nieuwe uitstraling geven door gewoon de kleur aan te passen. Nou ja, “gewoon”: het kost ook veel energie. Maar ook daar schreven we al over:

4. Nieuwe keukendeurtjes

Ben je de keuken “zat” en wil je liever niet spuiten of schilderen? Dan kun je kiezen voor nieuwe keukendeurtjes, ter vervanging van de bestaande kastdeurtjes. Daarmee geef je je keuken een hele nieuwe look tegen een scherpe prijs. Je kunt zowel de kleur als de vorm aanpassen en profiteert dus met weinig moeite van een nieuw ogende keuken.

5. Nieuwe handgrepen in je keuken

Handgrepen op keukendeurtjes zijn maar hele kleine onderdelen. Toch kunnen ze de uitstraling van je keuken heel subtiel beïnvloeden. Bovendien maakt het ook nog wel uit welke handgrepen of knoppen je hebt. Lees erover in de onderstaande artikelen:

6. Alles geordendDe-stappen-voor-een-nieuwe-keuken---vloertegels

Een keuken staat boordevol met verschillende producten, apparaten en wat dies meer zij. Natuurlijk wil je een beetje systeem aanbrengen, anders zie je door de bomen het bos niet meer. Wat zijn de mogelijkheden?

Keukenachterwand-tegels7. De keukenachterwand

Je keukenachterwand is beeldbepalend en je wilt tegelijkertijd iets praktisch hebben wat je niet te veel moet schoonmaken. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg, variërend van een subtiele maar praktische spatrand tot een wand vol krijtverf.

8. Keukenvloeren

Tegels zijn niet alleen mooi, maar ook heel praktisch: je kunt er een omelet op z’n kop op laten vallen. Kom daar maar eens om bij tapijt. Toch heeft elke vloer zijn voordelen en nadelen. Die hebben we natuurlijk al lang op een rijtje gezet:

9. Aanrechtbladen

Over aanrechtbladen hebben we al heel veel geschreven. Daar kunnen we ook nog wel even mee doorgaan, want er is zo veel te zeggen. Wat zijn de voordelen en nadelen van aanrechtbladen? En wat zijn überhaupt de mogelijkheden? Je vindt alle antworden op je vragen in de onderstaande artikelen:de voordelen en nadelen van kunststof aanrechtbladen

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel