Een kiezelvloer in de keuken

Een-kiezelvloer-in-de-keuken

De tijd van zandvloeren en handgemaakte mozaïeken ligt al lang achter ons. Dat geldt niet minder voor bepaalde vloeren, zoals de kiezelvloer. Toch zien we regelmatig weer mensen kiezen voor een kiezelvloer in de keuken. Ze halen daarmee iets unieks in huis en dankzij de vele mogelijkheden is het niet moeilijk om kiezels in de keuken te leggen. Daarom bespreken we in dit artikel de kiezelvloer in de keuken.

Wat is een kiezelvloer in de keuken?

De kiezelvloer is jarenlang niet in beeld geweest in huis. Nieuwe productiemogelijkheden en veranderende trends hebben er echter toe geleid dat de kiezelvloer weer langzaam in opmars is. Sommige mensen kiezen ‘m voor in de badkamer, maar er zijn ook steeds meer mensen die een kiezelvloer in de keuken kiezen.
De kiezelvloer bestaat uit allemaal kiezelstenen. Door een kiezelvloer in de keuken te kiezen, kun je je keuken een moderne of juist heel klassieke uitstraling geven. Bovendien roept een kiezelvloer vaak een gevoel van ontspanning op. Kiezelstenen associeer je immers met de natuur of met je vakantie. En omdat de kiezels van je nieuwe kiezelvloer allemaal redelijk gelijkmatig zijn, hoef je nooit bang te zijn voor zere voeten.

Hoe ziet een kiezelvloer in de keuken eruit?

Kiezelvloeren in de keuken zijn verkrijgbaar in talloze verschillende kleuren, soorten en maten. Tegenwoordig worden kiezelstenen door fabrieken geselecteerd op grote en kleur, waarna ze op een matje worden gelijmd. Die matjes kun je vervolgens tegen elkaar leggen, waardoor je gemakkelijk een hele vloer vol kiezelstenen legt. Je hoeft niet bang te zijn dat er een kiezel loslaat, want ze zitten echt stevig verlijmd.
Natuurlijk kun je ook losse kiezels op je keukenvloer leggen. Dat vraagt echter om veel meer werk: je moet dan zelf de kiezels uitzoeken of inkopen, selecteren op kleur en kwaliteit en in je vloer leggen. Wanneer je secuur bent en tijd hebt, is het een prima oplossing. Ben je niet secuur of heb je geen tijd, dan is een fabrieksvloer de ideale oplossing. Bovendien heb je dan nog garantie ook …

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel