Een spoelbak van natuursteen of niet?

voor en nadelen natuursteen spoelbak

We komen het regelmatig tegen: aanrechtbladen waarin de spoelbak gemaakt is van hetzelfde materiaal als het werkblad. Een variant daarop is het aanrechtblad waarbij de spoelbak bestaat uit tegeltjes. Het effect van beide opties is hetzelfde: je creëert een prachtige, luxe en landelijke uitstraling en je aanrechtblad en spoelbak roepen ongetwijfeld positieve en enthousiaste reacties op. Maar hoe prachtig een spoelbak van natuursteen ook is, hij heeft ook z’n nadelen. In dit artikel bespreken we daarom de voordelen en nadelen van een spoelbak van natuursteen (of een ander soortgelijk materiaal).

Een spoelbak van natuursteen: de voordelen

Een spoelbak van natuursteen heeft, zoals gezegd, een erg luxe uitstraling. Dat is voor veel consumenten dan ook de belangrijkste reden om te kiezen voor een spoelbak van hetzelfde materiaal als het aanrechtblad. Veel extra voordelen heeft een spoelbak van natuursteen, composiet of een ander soortgelijk materiaal niet: wie een spoelbak in deze stijl wil doet dat vooral voor de uitstraling.

Een spoelbak van natuursteen: de nadelen

Hoewel er dus eigenlijk maar één belangrijk voordeel voor een spoelbak van natuursteen is, zijn er wel meer nadelen te noemen. Allereerst is het goed om te weten dat veel materialen voor werkbladen, zoals composiet, graniet en bepaalde andere soorten natuursteen, niet geschikt zijn voor intensief gebruik. Deze materialen kunnen bijvoorbeeld niet tegen bijtende materialen en vragen om een speciale behandeling. Dat betekent dat je altijd zorgvuldig om moet gaan met het doorspoelen van stoffen, zoals alcohol en chemische middelen. Een ander nadeel van een spoelbak van natuursteen is dat deze handmatig wordt gemaakt. Doordat de wanden van bestaande materialen worden gemaakt, moeten ze dwars op elkaar worden geplaatst. Hierdoor krijgt de spoelbak haakse wanden. Het gevolg: etensresten en andere vuiligheden kunnen in de naden blijven hangen, waardoor je spoelbak steeds meer vervuild raakt. Hoe langer dit voortduurt, des te onherstelbaarder wordt de schade. Ook loop je kans dat het vuil gaat stinken, waardoor je een rotte vislucht in je keuken krijgt. Daar zit je niet op te wachten.

Ga je voor design en wil je een oogstrelende keuken waarbij je de nadelen voor lief neemt? Dan is een spoelbak van natuursteen een prachtige oplossing!

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel