Etna fornuizen

Etna-fornuis

Zoek je “betaalbare kwaliteit” in een no-nonsense-fornuis? Of je nou net op jezelf woont, of lekker wil kokkerellen voor een nette prijs, dan is het Hollandse ETNA-fornuis precies wat voor jou!

Geschiedenis van Etna fornuizen

Ruim 160 jaar geleden kwam het merk ETNA voor het eerst in beeld bij de ETNA ijzergieters die er degelijke fornuizen van maakten. Een echt Hollands merk wat steeds is blijven onderzoeken hoe Nederlanders het liefst koken waarbij kwaliteit, innovaties en betaalbaarheid sleutelwoorden zijn. Ze maken, zo zeggen ze zelf “kwaliteit betaalbaar”.

Prijsklasse ETNA-fornuizen

De advies-prijsklasse van een vrijstaande ETNA bevindt zich voornamelijk in het budgetsegment vanaf €270,00 tot ongeveer € 1.200,00. Het inbouw fornuis van ETNA (90 cm. breed) gaat naar het middensegment met een maximum van ongeveer € 1.500,00.

De topics van een ETNA

Vlambeveiliging

De vlambeveiliging sluit de gastoevoer af als de vlam dooft.

Elektronische vonkontsteking

Vrijwel alle modellen hebben elektronische vonkontsteking. Zodoende heb je geen lucifers of een aansteker nodig om het vuur aan te steken.

Netjes opgeruimd door afdekplaat

Sluit na het koken de afdekplaat zodat alles er weer opgeruimd uitziet.

Energieklasse A

Ook het goedkopere ETNA-fornuis is te verkrijgen in energieklasse A. Daar kunnen een heleboel duurdere merken vaak niet eens aan tippen. Een luxere ETNA gaat zelfs naar A+.

Sterke brander ook bij goedkopere ETNA-fornuis

Zelfs de goedkopere ETNA-fornuizen bestaan uit: 1 sudderbrander, 2 normale branders, 1 sterke brander (3 Kw). Een krachtige wokbrander tref je aan in het 90 cm breed fornuis.

Koken op gas, inductie, elektrisch of keramisch

Bij een ETNA-fornuis kun je kiezen uit gas, inductie (met boost-functie en pan-herkenning), elektrisch of keramisch.

Oven elektrisch traditioneel of hete lucht

De oven is een traditionele elektrische oven met onder- en bovenwarmte en al of geen grill. Behalve het inductiefornuis of de luxere (inbouw)gasfornuizen, zij kennen een hete lucht-variant, met turbo-functie.

Afzuigkappen, achterwanden en inbouwapparatuur

ETNA levert naast fornuizen ook (bijpassende) afzuigkappen, achterwanden en allerhande inbouwapparatuur voor de keuken.

Fabrieksgarantie ETNA 2 jaar

De fabrieksgarantie van een vrijstaand ETNA-fornuis is standaard 2 jaar. De 90 cm.-brede varianten en inbouwfornuizen kennen, na registratie, een garantieperiode van 5 jaar.

Informatie:

Voor meer informatie: ETNA is gevestigd in Duiven: U kunt daar ook het experience-center bezoeken.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel