Geniaal: afzuigkap herkent geur en stoom

Je herkent het vast wel: je staat heerlijk te bakken en braden en komt er opeens achter dat je de afzuigkap vergat in te schakelen. Te laat, want inmiddels is er al een wolk met bak- en braadgeuren je woonkamer ingetrokken. Of net op tijd, maar te laat om je afzuigkap op de hoogste stand alle geuren nog weg te laten zuigen. Niet getreud: er is een oplossing.

Multisensortechniek herkent dampen

Wave Kitchen Products, een fabrikant van keukenapparatuur, heeft een nieuwe generatie afzuigkappen ontwikkelt. Deze nieuwe afzuigkappen denken met je mee en schakelen zichzelf in wanneer jij vergeet om aan ze te denken. Dankzij een vernuftige techniek met sensoren herkennen de afzuigkappen dampen en geuren die vrijkomen wanneer jij aan je bak- en braadtaken begint. Het enige wat je daarvoor moet doen is eenmalig op de knop ‘Auto’ drukken: daarna herkent de afzuigkap de kookdampen. Ideaal is dat de afzuigkappen ook zelf detecteren op welke stand ze moeten werken: een kleine damp vraagt om weinig vermogen, terwijl de afzuigkappen zich bij grote dampen wat drukker maken om alles af te zuigen.

 Het voordeel van de multisensortechniek

Dankzij deze nieuwe techniek hoef je je nooit meer zorgen te maken om de afzuigkap: die redt zich namelijk wel. Een gevaar is echter dat je er lui van wordt: dat merk je pas als je op vakantie gaat en kookt in een keuken zonder de techniek…
Een ander voordeel van de nieuwe techniek is dat hij energiebesparend is. De afzuigkap schakelt zichzelf namelijk uit wanneer hij gedurende 15 minuten geen kookdamp meer waarneemt. Voor wie zelf altijd direct de afzuigkap uitschakelt, is de functie overbodig, maar er gaat nog ieder jaar veel energie verloren aan afzuigkappen die voor niets draaien. Wat ons betreft, gaat de functie binnenkort bij veel meer fabrikanten van keukenapparatuur gezien worden!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel