Neff Glass Downdraft afzuiging met glashelder design

Neff Glass Downdraft

Een opvallend onopvallende aanwezige. Dat is de nieuwe Glass Downdraft afzuigkap van Neff. Onopvallend, omdat het glazen scherm inzet op optimale transparantie en een ongehinderd uitzicht op je open keuken of leefruimte. Opvallend, omdat het glas rondom oplicht in elke gewenste kleur en zo ook een blikvanger wordt. En dan zouden we nog bijna vergeten dat deze afzuiging uiteraard ook daadkrachtig komaf maakt met alle kookluchtjes en –dampen. Neff Glass Downdraft, een opmerkelijke nieuwkomer in het groeiende aanbod aan efficiënte oplossingen voor aanrechtafzuiging.

Neff Glass Downdraft

Het is een feit: de in het aanrecht of kookplaat geïntegreerde afzuiging wint nog altijd aan terrein in keukenland. Zeker wie kiest voor een keukeneiland, komt vaak uit bij deze oplossing. De schouwdampkap, ooit een blikvanger, wordt in de open keuken – waar men optimaal inzet op visuele rust – steeds vaker geweerd. Er zijn verschillende systemen van aanrechtafzuiging. Het downdraft-systeem is er daar één van. 

Afzuiging met minimalistisch design 

Steeds meer keukentoestellen combineren een efficiënte werking met een uitzonderlijke esthetiek. Dat is alvast het geval voor de nieuwe Glass Downdraft afzuiging met minimalistisch design van Neff. Want zodra je de kookplaat aanzet, start ook de liftfunctie van de afzuiging en komt het glazen paneel met randverlichting tevoorschijn. De rode accentverlichting verandert naar wit zodra het toestel klaar is voor gebruik. Pas echt bijzonder wordt het wanneer je de EmotionLight-functie ten volle gaat benutten. Via de Home Connect-app op je smartphone of tablet stel je nu zelf de gewenste kleur van het lichtframe in. Of hoe Neff een beetje kleur geeft aan je dag, ook als je achter de kookpotten staat.

Efficiënte afzuiging

En de kookluchtjes en -dampen? Dankzij de Guided Air Technology, die de luchtstroom optimaliseert, worden deze efficiënt afgevoerd. Omdat luchtafvoer naar buiten niet altijd kan, behoort ook recirculatie tot de mogelijkheden. In dit geval wordt de gezuiverde lucht schoon en geurloos terug de ruimte ingeblazen. Dit laatste heeft als voordeel dat de verwarmde lucht in huis blijft en is een logische keuze voor moderne en energiezuinige woningen met een eigentijds ventilatiesysteem.

Stilte, a.u.b.

Ook aan het geluidsniveau is gedacht. Met maximum 62 decibel bij normale werking wordt de rust aan tafel of in de leefruimte niet verstoord. Een luchtsensor detecteert de kookdampen en past het vermogen automatisch aan, waardoor de afzuiging niet harder werkt dan nodig. Het is met andere woorden een volautomatische dampkap die wat energie-efficiëntie betreft een A-label kan voorleggen. 

Gemakkelijk onderhoud

Filters schoonmaken, dat is niet meteen de meest favoriete klus. Maar ook aan het onderhoud heeft Neff gedacht. Met een druk op de ‘serviceknop’ komen de vetfilters naar boven, waardoor ze gemakkelijk uit te nemen zijn. Met de hand schoonmaken mag, maar wij verkiezen de vaatwasser. Een verzadigingsindicator geeft aan wanneer het tijd is om de metalen vetfilters en de aktiefkoolfilters – bij recirculatie – te onderhouden. Deze laatste zitten net onder de vetfilters en zijn ook gemakkelijk te bereiken. Ook het glazen paneel kun je eenvoudig van bovenaf losmaken om te reinigen. 

Maximale flexibiliteit bij installatie

Dankzij de SeamlessCombination van Neff laat deze downdraft afzuiging zich naadloos combineren met een bijpassende Neff kookplaat. Afzuigkap en kookplaat versmelten visueel tot één apparaat. Daarnaast behoort ook vlakbouw, waarbij er geen hoogteverschil is tussen toestellen en aanrecht, eveneens tot de mogelijkheden. De Neff Glass Downdraft is momenteel beschikbaar in een breedte van 80 cm. Een uitbreiding van het gamma met een model van 90 cm is voorzien voor de eerste helft van 2021. Bekijk de showroom voor alle soorten afzuiging.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel