Goedkope maatwerkkeuken

Goedkope-maatwerkkeukens

Maatwerkkeukens staan erom bekend dat ze duur zijn. Dat is te begrijpen, want veel maatwerkkeukens moeten met de hand worden gemaakt door dure meubelmakers. Het aantal bedrijven dat zich specialiseert in maatwerkkeukens is dan ook gering. En vaak krijgen die bedrijven via-via nieuwe klanten voor een keuken op maat. Toch zijn er diverse keukenzaken die een betaalbare maatwerkkeuken aanbieden.

Keuken op maat bij een keukenzaak

Keukenzaken moeten het hebben van de massa. Om betaalbare keukens aan te bieden, moeten ze hun keukens in massa laten produceren. Dat heeft wel gevolgen: bij een keukenzaak zijn er standaard maar weinig mogelijkheden om je keuken helemaal naar je wensen aan te laten passen. Wil je je keuken hoger dan de stelpoten aankunnen? Dan moet er gezocht worden naar een “maatwerkoplossing”. Is je keukenwand 5 centimeter langer dan je keuken? Dan moet er gewerkt worden met latjes en alternatieve oplossingen.
Veel consumenten gaan daarmee akkoord, maar lang niet iedereen wil “lapwerk”: zij zoeken een maatwerkkeuken. Om die consumenten te helpen, proberen keukenzaken ook maatwerkkeukens aan hun assortiment toe te voegen. Hoewel ze waarschijnlijk minder maatwerkkeukens zullen verkopen, is de marge vaak hoog genoeg om het toch te proberen. En dankzij prijsafspraken met leveranciers kunnen de keukenzaken ze onder gunstige voorwaarden leveren.
Nu betekent een maatwerkkeuken bij een keukenzaak niet perse ook echt een maatwerkkeuken. In sommige gevallen krijg je enorm veel maatwerkmogelijkheden, maar blijven deze mogelijkheden toch beperkt tot simpele oplossingen. Je kunt je keuken dan wel iets breder krijgen of in een andere kleur, maar kunt niet je eigen ideeën aandragen en die laten uitwerken tot een perfecte keuken.
Informeer daarom goed bij je keukenzaak of de “maatwerkkeuken” ook écht een maatwerkkeuken is of dat je alleen wat meer mogelijkheden krijgt dan bij een gewone keuken.

DB Keukens: handgemaakte keukens

Eén van de vooruitstrevende keukenzaken die maatwerkkeukens aanbiedt, is DB Keukens. Deze groep bestaat uit Arma Keukens (Nunspeet), Avanti Keukens (Kesteren), Keur Keukens (Haarlem), Adee Keukens (Rijssen), Ardi Keukens (Sint Annaland) en Pelma Keukens (Goes). Vorig jaar introduceerde de keten haar lijn met Residentic-maatwerkkeukens. Deze keukens moeten betaalbaar zijn en toch precies op maat en naar wens van de klant zijn. Voordeel van de handgemaakte keukens van DB Keukens is dat ze precies zo kunnen worden gemaakt dat ze in alle hoeken en gaten van je keuken passen. Je zit dus niet langer vast aan standaardmaten en –opstellingen. Op de site van de keukengroep staan een aantal keukens, waaronder een handgemaakte keuken voor “slechts” € 22.000 – niet enorm duur als je bedenkt dat je voor hetzelfde bedrag een standaardkeuken kunt hebben. Bekijk hier een voorbeeld.

Maatwerkkeukens van Novarti en Eco Keukens

Niet alleen DB Keukens biedt maatwerkkeukens, ook Novarti en Eco Keukens hebben maatwerkkeukens in hun assortiment. Dit zijn echter maatwerkkeukens van een heel andere orde: in tegenstelling tot DB Keukens richt Eco Keukens zich helemaal op onconventionele opdrachten. Van de keukens die het bedrijf maakt is er geen één hetzelfde en lijkt er zelfs geen één op elkaar.
Eenzelfde concept wordt gehanteerd door Novarti. Dit bedrijf specialiseert in handgemaakte keukens en worden helemaal afgestemd op de wensen van de consument.
De voordelen van deze keukenzaken is dat hun keukens nauwkeuriger zijn dan bij de meeste keukenzaken mogelijk is. Tegelijkertijd moeten ze iedere keer vanaf “nul” worden opgebouwd. Dat biedt ongelimiteerde kansen en mogelijkheden, maar keert wel terug in de prijs die je ervoor betaalt. Wat dat betreft is de Residentic-keukenlijn van DB Keukens gunstiger: je hebt misschien iets minder mogelijkheden, maar kunt erop rekenen dat je snel een betaalbare maatwerkkeuken hebt. en Zeg nu zelf: met 90 opstellingen, 99 kleuren en 46 uitvoeringen is er toch keus genoeg?

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel