Inbouw koffiezetapparaat in je keuken

Inbouw-koffiezetapparaat-in

De tijd van het losse koffiezetapparaat lijkt voorgoed voorbij: steeds meer merken introduceren inbouw koffiezetapparaten voor consumenten en steeds meer consumenten kiezen voor een inbouw koffiezetapparaat in hun keuken. Maar moet je daarvoor kiezen? Is een inbouw koffiezetapparaat verstandig? Lees het in dit artikel.

Wat is een inbouw koffiezetapparaat?

Eigenlijk zegt de naam het al: een inbouw koffiezetapparaat bouw je in. We kennen allemaal de losse koffiezetapparaten van Philips, Brabantia, Nescafé en zoveel merken meer. Ze hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke kanten. De een kan alleen koffiepads, de andere alleen bonen. De een kost een tientje, de andere honderden euro’s. En de een oogt goedkoop terwijl de andere helemaal design is. Maar vast staat dat ze allemaal los staan.
Een inbouw koffiezetapparaat daarentegen is helemaal geïntegreerd in je keuken. Daardoor oogt je keuken heel luxe en ben je gelijk gegarandeerd van een koffiezetapparaat dat ook daadwerkelijk in je keuken past. Inbouw koffiezetapparaten nemen een deel van je keuken in beslag zonder dat je dat storend vindt: ze horen er nu eenmaal en je loopt er niet elke keer tegenaan.

Voordelen van een inbouw koffiezetapparaat

De belangrijkste voordelen van een inbouw koffiezetapparaat schuilen vooral in het design en in de wegwerking ervan in de keuken. Een inbouw koffiezetapparaat is vaak onderdeel van een hele lijn met designproducten en sluit dan ook naadloos aan op je oven en andere accessoires.
Tegelijkertijd worden ze op een subtiele manier weggewerkt, zodat ze prachtig ogen en niet in de weg zitten.
Waar je een gewoon koffiezetapparaat nog wel eens moet verschuiven of bijna omstoot, hoef je daar bij een inbouw koffiezetapparaat niet bang voor te zijn.
Er zit veel verschil in inbouw koffiezetapparaten, maar meestal zijn ze geschikt voor meerdere kopjes tegelijk. Dat scheelt je aardig wat tijd in vergelijking met de traditionele koffieautomaat. Bovendien zijn inbouwapparaten vaak net wat chiquer en luxer dan gewone koffiezetapparaten. Je hebt dus al snel de keus uit verschillende soorten en maten koffie. En omdat ze meestal werken met echte koffiebonen is de koffie een stuk lekkerder dan gewone koffie.

Nadelen van een inbouw koffiezetapparaat.

Maar eerlijk is eerlijk, een inbouw koffiezetapparaat heeft ook z’n nadelen. Je kunt een koffiezetapparaat sowieso niet in elke bestaande keuken plaatsen: daar moet ruimte voor zijn en als die er niet is, kun je er dus niet aan beginnen.
Een inbouw koffiezetapparaat kost bovendien al gauw veel geld: de goedkoopste beginnen bij € 200, maar dat kan oplopen tot € 2000. Afhankelijk van je budget en wensen, kom je dus al snel uit bij een koffiezetapparaat dat vele malen duurder is dan een gewoon koffiezetapparaat.
Ook in verbruik zijn koffiezetapparaten duurder: je moet immers bonen kopen en die kosten meer dan de gemalen koffie uit de winkel. Bovendien verbruik je meer energie omdat het apparaat vaak de hele dag aan staat. Dat zal je niet aan de rand van je faillissement brengen, maar het is goed om er rekening mee te houden.

Inbouw koffiezetapparaat: voordelen en nadelen

Of je voor een inbouw koffiezetapparaat kiest, is sterk afhankelijk van je smaak, budget en mogelijkheden. Meestal word je pas voor de keus gesteld als je een nieuwe keuken gaat kopen. Heb je budget over en betaal je graag iets extra voor goede koffie? Dan is een inbouwapparaat een goede keuze. Heb je weinig budget, moet je woekeren met je ruimte of geef je niet om koffie? Dan is een standaard koffieapparaat al snel voldoende.
Succes met kiezen! kom je er niet uit? Bezoek onze showroom en wij helpen jou met de keuze.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel