Keramiek werkblad voor- en nadelen

keramiek werkblad: de voor- en nadelen

Het keramiek werkblad is nog maar recent geïntroduceerd in de Nederlandse keuken. Met veel enthousiasme is het keramiek werkblad onthaald door zowel keukenspecialisten als de consument. Dat komt door de eigenschappen van het keramiek werkblad. Hieronder vindt u alle voor- en nadelen.

Voordelen keramiek werkblad

Om te beginnen heeft een keramiek werkblad esthetische voordelen. Keramiek heeft de allure van natuursteen, oogt stoer en natuurlijk en is makkelijk met andere materialen en soorten randafwerking te combineren. De kleuren van een keramiek werkblad komen altijd mooi uit. Bovendien is elk keramiek werkblad 100 procent kleurvast.

Keramiek is hygiënisch

Verder heeft een keramiek werkblad veel praktische voordelen. Het materiaal is hard; harder dan graniet zelfs. De spoelbak kan in een keramiek werkblad vrijwel naadloos worden geïntegreerd, hetgeen de hygiëne ten goede komt. Datzelfde geldt voor de hoge vlekbestendigheid van een keramiek werkblad.
Keramiek is onderhoudsarm en blijft mooi, dankzij de krasbestendigheid en watervastheid. Doordat het materiaal niet poreus is, tast vocht het niet aan en trekken voedselresten er niet in.

Hittebestendig

Een zeer befaamde eigenschap van een keramiek werkblad is de hittebestendigheid. Schalen kunnen vanuit de oven rechtstreeks op het keramiek geplaatst worden, tot een temperatuur van ca. 450 graden Celsius!

Nadelen keramiek werkblad

Een keramiek werkblad is gevoelig voor zuren, harde schuurmiddelen en agressieve chemische producten. Als er bijtende stoffen op terecht komen, is het zaak die zo snel mogelijk te verwijderen om blijvende schade te voorkomen.
Verder is het handig om te weten dat een keramiek werkblad minder goed bestand is tegen puntbelasting. Scherpe voorwerpen die hard neerkomen op het keramiek, kunnen dus schade veroorzaken (schilfers).

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel