Koelkastdeur die opent aan twee kanten

Sharp-Dual-Swing-koelkast

We weten het allemaal: wanneer we een koelkast openen, kunnen we, afhankelijk van onze keukenopstelling, kiezen om de scharnieren links of rechts te plaatsen. Zo stellen we eenmalig in naar welke kant de koelkastdeur open draait. Wanneer we verhuizen of de koelkast verplaatsen, kunnen we de scharnieren eenvoudig omdraaien en krijgt de koelkast een tweede leven.
Sharp, een nieuwe speler op de Nederlandse koelkastmarkt, benadert de koelkastdeur net even anders: het bedrijf introduceert de Dual Swing-deur die vanaf twee kanten geopend kan worden. Handig of niet?

Sharp Dual Swing-deur: open aan twee kanten

Het idee achter de Sharp Dual Swing-deur is even simpel als geniaal: de koelkastdeur is gemaakt om uitermate veel flexibiliteit en bereikbaarheid in de keuken te geven. Daarom heeft het bedrijf aan weerszijden van de koelkast scharnieren geplaatst. De koelkastdeur kan vervolgens aan beide zijden geopend worden, waarbij de scharnieren aan de niet geopende kant vergrendeld worden. Open je de deur rechts? Dan worden de scharnieren links vergrendeld. Open je de deur links? Dan worden de scharnieren rechts vergrendeld.
Overigens is daar nog niet alles mee gezegd: Sharp introduceert in de koelkasten ook een speciale technologie die positieve en negatieve ionen in de koelkast verspreidt waardoor het voedsel langer vers blijft. En speciale ledverlichting aan de voorzijde van de koelkast moet ervoor zorgen dat de inhoud altijd goed verlicht wordt.

Sharp-Dual-Swing-koelkast

Dual Swing-deur handig?

Het idee achter de Dual Swing-deur is innovatief. Tot op heden introduceerden de producenten van koelkasten allemaal koelkasten waarvan de deur aan slechts één kant open kan. Omdat we daar als consumenten al jaren aan gewend zijn, is dat geen probleem. Wie echter een minder traditionele keukenopstelling wil, stuit hier op beperkingen.
We zijn dan ook van mening dat de koelkastdeur zeker in een behoefte kan voorzien. Wie een kookeiland met in het midden een koelkast heeft of wie een keukenopstelling heeft waarvan de kookplaat en de gootsteen zich aan weerszijden van de koelkast bevinden, kan zeker vooruit met de koelkast. Andere praktische toepassingen zien we echter niet: wie een traditionele keuken heeft, waarbij de koelkast zich aan het uiteinde van het keukenblok bevindt, hoeft geen koelkast met Dual Swing-deur aan te schaffen. We wachten nog even tot het principe ook in gewone keukendeurtjes toegepast gaat worden…

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel