Kokend kraanwater geen probleem meer met Grohe Red kokend water kraan

“Gemak dient de mens” moeten ze bij Grohe gedacht hebben. De fabrikant van keukenkranen en badkamerkranen ontwikkelde een keukenkraan en cooker in één, de Grohe Red. Deze kraan biedt koud, warm en kokend water in één kraan en gewoon door middel van twee knoppen. Grohe lanceert het product deze maand door middel van een aantal TV commercials.

Dankzij de Grohe Red kraan is het niet meer nodig om nog een waterkoker of cooker in de keuken te hebben. De kraan is even simpel als doeltreffend en is bijna niet te onderscheiden van een gewone keukenkraan. Het verschil zit ‘m in het feit dat links aan de kraan een knop zit waarmee je snel kokend water pakt, terwijl rechts een gewone hendel zit waarmee je koud en warm water kunt pakken. Grohe zou Grohe niet zijn als er niet ook aan het ontwerp van de kraan was gedacht. De innovatieve keukenkraan is dan ook verpakt in een strakke design “jas” die in weinig keukens zal misstaan.

Hoe werkt het Grohe Red systeem?

Het Grohe Red systeem bestaat uit een kraan en een boiler. De kranen zijn in meerdere designs verkrijgbaar en ook de boiler wordt in twee varianten geleverd: één die alleen kokend water levert en één die kokend water en warm water levert. De boilers zijn verkrijgbaar met een capaciteit van maximaal 6 liter.

Veiligheid van de Grohe Red keukenkraan

Natuurlijk roept de Grohe Red 3-in-1 kraan ook wat vragen op. Je wilt immers niet een vergissing maken en je handen wassen met kokend water. Dat Grohe daar ook zorgvuldig over heeft nagedacht blijkt uit het feit dat de knop voor kokend kraanwater is voorzien van een vergrendelmechanisme, de zogenaamde Grohe Childlock.

Om kokend water uit de kraan te halen, moet de gebruiker eerst een schuif naar achteren trekken. Deze schuif moet worden vastgehouden terwijl je aan de knop draait. Is de kraan eenmaal open, dan kun je de schuif terugdraaien. Het resultaat: je draait nooit per ongeluk even de cooker open.
Om te voorkomen dat je je handen brandt wanneer je de kraan tijdens het pakken van water vasthoudt, heeft Grohe de kraan geïsoleerd. Dankzij de Grohe CoolTouch® technologie hoef je dus niet voor het vel van jou en je kinderen te vrezen. Onderstaande warmtebeelden © Grohe, spreken voor zich…

 Grohe Red ervaringen

Heb jij ervaring met de Grohe Red keukenkraan? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel