Ladeverlichting: licht in je keukenla

Licht-in-je-keukenla

Licht in je keuken is belangrijk. Niet alleen heb je licht nodig om veilig te kunnen werken, maar licht geeft ook nog eens sfeer. De ontwerpers van keukenkasten en koelkasten hebben dat al lang begrepen: na de spotjes in de keukenkastjes kwam de verlichting in keukenlades. De nieuwste ontwikkeling gaat nog een stap verder: vanaf nu zien we ook verlichting in keukenlades. Ladeverlichting heet ‘t.

Wat is ladeverlichting?

Ladeverlichting is, simpel gezegd, verlichting in je keukenla. Deze verlichting is ingebouwd en werkt eigenlijk net als in een koelkast: de lampjes gaan branden als je de la opentrekt. Doe je de lade dicht, dan gaan de lampjes ook weer uit. Daardoor beschik je altijd over verlichting als je dat nodig hebt en betaal je nooit een hoge stroomrekening omdat de lampjes blijven branden. Bovendien zijn de meeste verlichtingssystemen voor keukenlades gemaakt van ledlampjes, zodat de inhoud van je la niet heet wordt.

Het voordeel van ladeverlichting

Eerlijk gezegd kunnen we geen nadelen van ladeverlichting bedenken. Daarom besteden we dus aandacht aan de voordelen. Het belangrijkste voordeel van ladeverlichting is dat je voldoende licht hebt in je keukenla. Nu hoef je je daar in de meeste keukens helemaal geen zorgen om te maken, maar ladeverlichting biedt je net dat beetje licht extra. Daardoor zie je de donkere hoekjes beter en kun je bovendien beter zien wat je wilt pakken.
Ladeverlichting is daarnaast ook gewoon mooi. Natuurlijk komt de verlichting niet in elke la even goed tot zijn recht: er zijn ook inbouwsets voor bestaande keukenlades en dat ziet er allemaal net wat minder mooi uit. De keukenladen die echter standaard zijn voorzien van verlichting, zijn vaak speciaal ontworpen voor ladeverlichting. Daardoor komen de lades én de lampjes beter tot hun recht.

Is ladeverlichting een nieuwe trend?

Het principe van ladeverlichting is nog niet zo heel oud. Er zijn dan ook nog niet zo veel aanbieders van ladeverlichting. Een van de aanbieders van interieurverlichting in de keuken is Poggenpohl, een fabrikant van keukens in het hogere segment.
We verwachten wel dat binnenkort andere fabrikanten met hetzelfde principe komen. Want eerlijk is eerlijk: de verlichting is handig, mooi en duurzaam. Nu het er is, vragen wij ons af waarom het niet eerder is bedacht…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel