Steeds meer ledverlichting in de koelkast

Ledverlichting koelkast

Ledverlichting is al een tijdje helemaal hip. Ledlampjes zijn namelijk helder en bovendien erg energiezuinig. Omdat ze heel klein én in de…..

meest exotische kleuren geproduceerd kunnen worden, zijn ze erg in trek voor allerhande toepassingen. Wat dacht je van leds in je koffiezetapparaat, frituurpan en keukenkraan? Ook steeds meer witgoedapparaten worden voorzien van ledlampjes. We kijken alleen maar naar de koelkast…

Ledlampjes in de koelkast

Steeds meer koelkasten worden voorzien van ledlampjes. Dat is, gezien de hierboven beschreven voordelen, niet heel verwonderlijk. Wel is het opvallend dat fabrikanten van koelkasten hun best doen om met de meest opvallende uitvindingen te komen. De één verwerkt de ledlampjes op de traditionele manier, een ander kiest voor ledlampjes in de schappen en weer een ander kiest ervoor om de ledlampjes in de achterwand te verwerken. Allen hebben echter dezelfde doelen:
– De zichtbaarheid en leesbaarheid van de producten in de koelkast vergroten
– De warmteafgifte verminderen en daardoor de houdbaarheidsdatum verlengen
– Door andere plaatsing van de verlichting de rijping van de producten bevorderen of juist vertragen

Led-verlichting-koelkast

Miele FlexiLight

Eén van de meest inspirerende innovaties op het gebied van ledverlichting in de koelkast is afkomstig van Miele. Dit bedrijf introduceerde eerder dit jaar het concept ‘FlexiLight’. Dit concept bestaat uit ledverlichting die in de koelkastschappen (’planken’) is aangebracht. Daardoor worden alle schappen mét hun inhoud goed verlicht. Erg handig…
Handiger is nog dat je de schappen gewoon kunt verplaatsen. Heb je meer of juist minder ruimte nodig? Verplaats dan het schap omhoog of omlaag. De voeding van de verlichting maakt contact met punten in de wand van de koelkast, zodat de ledverlichting het altijd doet.
Wat ons betreft voorlopig één van de beste toepassingen!

Stel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel