Magnetische keukenla

Blum keukenla Legrabox

Keukenladen zijn noodzakelijk en handig. Zonder keukenlade wordt het immers een crime om je messen, vorken, lepels, keukengerei, onderzetters, agenda, pennen, schaar en al die andere praktische en onmisbare voorwerpen op te ruimen.
Wie echter nog wel eens met z’n laden smijt, weet dat een keukenla ook een ramp kan zijn: gooi je te zacht, dan sluit de la niet en gooi je te hard dan liggen de pennen tussen je gebaksvorkjes en omgekeerd. Fabrikant van keukenproducten Blum kwam met een oplossing: Legrabox, een magnetisch keukenladesysteem.

Blum keukenla Legrabox

Blum Legrabox

Kort gezegd is de Legrabox keukenlade van Blum een keukenlade met magnetische zijwanden. Er is echter meer te zeggen: het ontwerp van Legrabox is verfijnd en ziet er chique en strak uit. De wanden van de Legrabox keukenlade zijn magnetisch. Om de lade in te delen, maak je gebruik van bodemloze “bakjes” van metaal. Deze “bakjes” hebben ook magnetische wanden, waardoor je ze aan elkaar kunt bevestigen. Dankzij het magnetische systeem kun je erop rekenen dat de “bakjes” niet door je keukenla gaan schuiven. Bovendien zijn ze bijna zo hoog als de keukenlade zelf, zodat er ook moeilijk iets over de rand kan vallen.
De “bakjes” zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Een antislipmatje voorkomt dat de inhoud van je bakje alsnog gaat schuiven en dat de bodem van de lade beschadigd raakt.
Daarnaast zijn er handige opbergbakjes met houtdecor te verkrijgen. Zo vrolijk je dus je keuken op met bakjes van notenhout of eikenhout, geheel in lijn met je keukenlade.

Legrabox keukenla: ergonomische keukenla

De Legrabox keukenla werd voorzien van een nieuw railsysteem. Dit systeem vereenvoudigt het openen en sluiten van de keukenla. Daarnaast is er het Tip-On-systeem waarmee je de keukenla met een lichte aanraking opent. Servo-Drive is een optie die de la elektrisch opent.
Je zult begrijpen dat e.e.a. tegen meerprijs verkrijgbaar is.
Het nut van het ladensysteem is dat ze, naast hun unieke en handige magnetische functie, vanaf drie zijden gemakkelijk te bereiken zijn. Dat voorkomt rekken en strekken en dus nekproblemen.
Eén nadeel: de keukenladen zijn alleen geïntegreerd verkrijgbaar. Wil je ze, dan moet je een nieuwe keuken kopen…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel