Matcall: keukenspots voor in de hoekjes

Matcall-Power-LED-keuken

We ontvingen een nieuwsbrief van Matcall. Dit Nederlandse bedrijf levert sinds 1988 verlichting. Voor dit jaar staan drie nieuwe keukenlampjes op het programma: Midi PowerLED 2.0, Metris EVO en Piramidespot Metris moeten licht gaan brengen in de duistere keuken. We bespreken de lampjes in dit artikel.

Keukenspots voor kleine hoekjes

De nieuwsbrief van Matcall rept over nieuwe keukenspots, PowerLEDs genoemd. Deze spotjes zijn voorzien van een pulsdrukker waarmee de lampjes bediend kunnen worden. Dankzij een nieuwe leddriver kunnen de ledarmaturen door middel van de pulsdrukker in- en uitgeschakeld en gedimd worden.
Het bijzondere van de ledlampjes voor de keuken schuilt ‘m in de vormgeving. Dankzij het ontwerp kunnen de spots eenvoudig in hoekjes worden geplaatst. Dat scheelt niet alleen veel ruimte maar levert bovendien meer licht in donkere hoekjes op.

Keukenspots in donkere hoekjes: handig?

Om eerlijk te zijn, zijn we niet heel erg onder de indruk van de nieuwe producten die Matcall in februari introduceert. Het ontwerp is namelijk niet bijzonder vernieuwend en keukenspotjes zijn er te over.
Waar we wel enthousiast van worden is van de gedachte achter de producten: vaak worden keukenspots namelijk zo geplaatst dat je goed zicht hebt op de kraan en op de spoelbak. Eventueel worden links en rechts nog wat spotjes geplaatst, zodat de keuken er sfeervol uitziet, maar dan heb je het wel gehad. Dankzij de piramidespot Metris kunnen de ledlampjes nu echter ook in donkere hoeken en zelfs ónder het aanrecht geplaatst worden. Je hebt dan altijd goed zicht, juist in de hoekjes die je pas na het plaatsen van de keuken zo nodig blijkt te hebben. De producten voorzien dus zeker in een behoefte, vooral bij mensen die het probleem van donkere hoekjes kennen en willen oplossen.
Ook niet nieuw maar wel handig is dat het ledlampjes zijn: die worden niet zo heet. Wanneer je dus met je hoofd in een donker hoekje kruipt, hoef je niet bang te zijn voor brandplekken…

De nieuwsbrief vermeldt het verder niet, maar we krijgen het idee dat je de lampjes eventueel ook nog makkelijk kunt plaatsen wanneer je al een keuken hebt gekocht en toch nog net een lampje mist. Je moet dan wel boren en zagen, maar als je dat niet erg vindt, schaf je vooral veel gemak aan.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel