Miele Generatie 7000: grootste innovatieve productlancering ooit

Foodview

Miele pakt het deze keer wel heel grondig aan. Met bijna 3.000 nieuwe modellen uit 15 productgroepen van 10 fabrieken is Generatie 7000 echt wel de grootste productlancering in de geschiedenis van het Duitse kwaliteitslabel. Eigenlijk omvat deze nieuwe generatie het volledige gamma aan inbouwtoestellen. Hieronder noteren we een aantal bijzondere innovaties: verschillende nieuwe ovenfuncties waaronder FoodView en TasteControl, de kookplaat met FullSurface Induction, vaatwasmachine met AutoDos en tot slot de nieuwe ingebouwde koffiemachine met reservoirs voor drie soorten koffie. Deze serie is ontworpen met de nadruk op prestaties, duurzaamheid en gebruiksgemak. Bekijk de Miele 7000 serie in onze showroom

Generation 7000 featured image

FoodView: oven met ingebouwde camera

“Generatie 7000 onderscheidt zich door uitstekende innovaties die het bereiden van voedsel gemakkelijker en veiliger maken”, aldus Gernot Trettenbrein, Miele Group Manager voor huishoudelijke apparaten. Eén van deze bijzondere innovaties is Foodview waarbij een in de oven geïntegreerde camera toont of het eten gaar is. De geconnecteerde oven stuurt de HD-beelden door naar je smartphone waardoor je het gaarproces vanuit je luie zetel of van aan de feesttafel op de voet kunt volgen. Bovendien is het mogelijk om de temperatuur en gaartijd van op afstand en vanaf je smartphone bij te sturen. Ook AEG heeft een vergelijkbare functie, met het verschil dat Miele momenteel als enige een camera heeft die compatibel is met de pyrolyse-oven. Tijdens de zelfreinigende pyrolysecyclus wordt de temperatuur in de oven opgevoerd tot 440°C waardoor vet en etensresten tot stof worden herleid. Daarna volstaat het om met een doek het stof weg te nemen. Extra makkelijk.

TasteControl: ovenfunctie voorkomt aanbranden en nagaren

Nog een handig en nieuw ovensnufje van Miele: de TasteControl-functie. Deze voorkomt dat gerechten te lang nagaren en daardoor uitdrogen. Aan het einde van het programma opent de ovendeur zich automatisch en begint de koelventilator te blazen. Hierdoor daalt de temperatuur snel en wordt de ideale gaartijd niet overschreden. Indien gewenst, schakelt de oven daarna over op warmhoudmodus. Brood of sappig gebraad komt daardoor perfect gegaard uit de oven, ook als je tafelgasten wat later aanschuiven en de bereiding dus wat later uit de oven wordt genomen. 

Nieuwe Mix & Match-functie voor de Miele stoomoven

Wat de Miele Generatie 7000-stoomoven betreft, noteren we ook nog een nieuwe functie die het gezond kokkerellen er weer een stuk makkelijker op maakt. Dankzij de Mix & Match-functie kun je verschillende ingrediënten tegelijk bereiden of verwarmen. Schuif alles tegelijk in de stoomoven en haal het geheel er ook weer, na afloop van het gekozen programma, samen uit. Op deze manier bereid je gemakkelijk een maaltijd met diverse ingrediënten, zonder rekening te moeten houden met de verschillende bereidingstijden en temperaturen.

Awardwinnende ‘FullSurface’-inductiekookplaat 

Wat de kookplaten betreft, zetten we graag de Miele ‘FullSurface’-inductiekookplaat in de kijker. Goed voor een gegeerde iF Gold Award en ontworpen om ons het leven weer wat makkelijker te maken. Deze kookplaat, verkrijgbaar in een breedte van 60, 80 of 90 cm, heeft niet langer voorgeprogrammeerde kookzones. Jij kiest waar je de potten en pannen plaatst, tot maximum 6 stuks op de grootste inductiekookplaat (90 cm). De bedieningselementen verschijnen dankzij de intelligente panherkenning altijd op de juiste plaats. Verplaatst men de pan, dan verhuizen de kookringen en de bediening gewoon mee. Om te kokkerellen als een echte professional.

Keuze uit drie koffiesoorten

Iedereen barista? Steeds meer mensen kiezen voor een ingebouwde koffiemachine, dit ter aanvulling van de ovenuitrusting, in de kolomkast. Omdat persoonlijke smaken kunnen verschillen – en je zelf ook wel eens van afwisseling houdt – heeft Miele nu een koffiemachine met reservoirs voor drie soorten koffie. Bovendien zijn de nieuwe Miele koffiemachines voor inbouw voorzien van speciale cartouches die klusjes zoals het schoonmaken van de melkleiding of het ontvetten van de koffiezeteenheid volledig automatiseren. Minder gedoe, meer genieten van lekkere koffie!

AutoDos: automatische dosering voor vaatwasmachine

Na de wasmachine met automatisch dosering is er tot slot nu ook een vaatwasser met handig AutoDos-systeem. Dit automatisch doseringssysteem geeft de juiste hoeveelheid afwaspoeder vrij, gebaseerd op basis van hoe vuil je vaat is. Deze technologie verhoogt niet alleen het gebruikscomfort, maar maakt bovendien dat de vaatwasser langer meegaat. Veel defecten zijn namelijk te wijten aan overdosering. Let wel: dit systeem werkt enkel met de Miele PowerDisk, goed voor gemiddeld 20 wasbeurten. De vaatwasmachine geeft aan wanneer je deze disk dient te vervangen.

autodos powerdisk

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel