Nieuwe keuken? Het kan weer

een nieuwe keuken

Kort en goed nieuws: nieuwe keukens gaan weer als warme broodjes over de toonbank. De crisis lijkt voorbij en hoewel de keukenbranche af en toe nog een gevoelige klap krijgt, loopt het weer storm bij keukenzaken. Dat meldt althans het CBS en daarom geloven we er een beetje in.

Steeds meer consumenten kopen een nieuwe keuken

Volgens het CBS nam de omzet in de keukenbranche in de eerste helft van 2015 toe met 17%. Dat is een forse stijging. Afzonderlijke keukenzaken profiteren er bovendien extra van omdat ze de taart kunnen verdelen met minder concurrenten: van de vele concurrenten van voor de crisis zijn er immers veel omgevallen. Wat blijkt: het aantal keukenzaken nam sindsdien met 16% af; er moesten er 177 de deuren sluiten.
Helemaal positief kunnen de keukenzaken nog niet zijn: hoewel de sector al 2 jaar in de lift zit, is de omzet nog steeds 25% lager dan in 2006

De omzetstijging komt voor een deel uit de aantrekkende huizenmarkt: bezitters van nieuwe huizen willen ook graag een nieuwe keuken en daarom pikken de keukenzaken een graantje mee. Tegelijkertijd hebben meer mensen weer baanzekerheid en dat is natuurlijk ook positief voor het consumentenvertrouwen en de verkoopcijfers.

 

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel