Scanomat Topbrewer: koffie uit de kraan

Koffie-uit-de-kraan

We gaan altijd zo prat op innovaties in de keukenwereld en schrijven er graag over. Toch is het de laatste maanden oorverdovend stil. Jammer, want innovaties – hoe nutteloos ook – werpen altijd weer nieuw licht op de stand van zaken en op de toekomst van de keuken. Het is dan ook logisch dat we erg gecharmeerd zijn van een nieuwe innovatie: de Scanomat Topbrewer. Gewoon omdat het een innovatie is, hoe onlogisch je ‘m ook vindt. Benieuwd naar de Topbrewer, bezoek de showroom en wij adviseren jou graag.

Scanomat Topbrewer

De Scanomat Topbrewer kun je het beste eenvoudig uitleggen als “koffie uit de kraan”. De Topbrewer is een koffiezetapparaat dat eruitziet als een kraan. Boven je aanrechtblad zie je dus alleen een “tuit”: de motorkap zit onder je werkblad.

Het apparaat is minimalistisch en tijdloos vormgegeven, waardoor hij in veel strakke en moderne keukens past. Het innovatieve aan de Topbrewer is dat je helemaal geen koffiezetapparaat meer op je aanrecht hebt staan. Bovendien past een kraan prima op je werkblad, dus is het wel opvallend dat je een tweede kraan hebt, maar juist niet opvallend dat het een tweede kraan hebt. Ofwel: de Topbrewer is opvallend onopvallend.

Een ander innovatief idee is dat je de Topbrewer kunt bedienen met een app. Bij de meeste koffiezetapparaten kun je vaak maar één vaste smaak of sterkte instellen. De Topbrewer werkt anders: via de app regel je gemakkelijk wat er uit de koffiekraan moet komen. Vanmorgen een espresso, vanmiddag een cappuccino en vanavond een latte machiatto? Alles kan! Overigens moet je wel diep in je buidel tasten: voor de Topbrewer betaal je € 5900.

Koffie-uit-de-kraan-detail

Het voordeel van deze innovatie

Naast de genoemde innovaties is het ook bijzonder dat het koffiezetapparaat zich onder je werkblad bevindt. Daardoor neemt je koffiezetapparaat boven je werkblad weinig ruimte in. Bovendien opent de techniek nieuwe perspectieven. Stel je eens voor wat er allemaal straks in je werkblad kan zijn ingebouwd. De waterkoker, de oven, de magnetron. Dat wordt nog krap in je keukenkastjes…
De ontwerpers kunnen dus maar zo een trend zetten op het gebied van keukenapparatuur: designapparaten, netjes weggewerkt en lekker luxe.

Het nadeel van deze innovatie

Het lastige van de Topbrewer is dat hij eigenlijk prominent in beeld moet zijn. Voor het mooiste designeffect moet hij eigenlijk niet worden weggestopt. Dat levert natuurlijk wel wat nadelen op, want waar zet je Topbrewer dan? Midden op je aanrechtblad? Dat wordt lastig werken, want je moet dan altijd om je koffiekraan heen. Toch in een hoekje? Dan loop je kans dat je in de knoei komt met je ruimte onder je aanrechtblad.

Sowieso kun je het apparaat niet overal plaatsen, want je zit ook nog met je spoelbak en leidingen. Bovendien kun je de ruimte in je keukenkastjes vaak wel beter gebruiken.
We vinden de Topbrewer absoluut een goede ontwikkeling, maar eigenlijk alleen voor mensen met veel geld en een grote keuken…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel