Steel fornuizen

Steel-fornuizen

Thuis-koks die naast uitgebreid koken ook graag de allerbeste pizza op tafel toveren, komen uit bij een robuust Italiaans designfornuis van STEEL. Innovatief en professioneel, in klassieke- of gave Le-Creuset pastelkleuren.

Geschiedenis van de STEEL fornuizen

Het Italiaanse STEEL, gelegen in Carpi (vlakbij Bologna), is al sinds 1922 in handen van de familie Po, experts in de productie van kookapparatuur. Hun vakmanschap dat aanvankelijk resulteerde in de productie van hoogwaardige apparatuur voor restaurants werd later ook voor de particuliere markt ingezet. Vandaag de dag is STEEL nog steeds vooruitstrevend: innovatie en functionaliteit zijn synoniem aan het design en professionaliteit.

STEEL heeft in 2006 de norm ISO9001 behaald. STEEL-fornuizen zijn verkrijgbaar, in vier verschillende stijlen en met in meer dan 100 modellen, in Italië en in meer dan 15 verschillende landen in de wereld.

Prijsklasse STEEL-fornuizen

De prijsklasse van STEEL-fornuizen gaat van de Top-klasse vanaf € 2.200,00 naar de Super-topklasse tot ruim € 11.000,00.

De toppics van een STEEL-fornuis

Design in Italiaanse pastelkleuren

Een echte Italiaanse STEEL kan geleverd worden in diverse klassieke of modieuze Le-Creuset pastel-lakkleuren. Daardoor worden de robuuste kookfornuizen ook meteen designfornuizen.

Koken op gas (mega-wokbrander) of inductie

Bij elk STEEL-fornuis kun je kiezen uit inductie met boostfunctie of gasbranders (naar keuze in aluminium of massief messing) waarvan de duo-control mega-wokbrander van 6 Kw. uitzonderlijk krachtig is.

3 Soorten ovens

Een STEEL-fornuis heeft, naar keuze, 1 tot 3 ovens. Het model met 3 ovens is meestal uitgerust met 1 grote en 1 kleinere multifunctionele variant met onder- en bovenwarmte, grilfunctie en draaispit (in de grote oven). De andere oven is vaak een roestvrijstalen multifunctionele combi-stoomoven. Deze oven fungeert eveneens als een multifunctionele heteluchtoven, maar wordt gecombineerd met een stoomfunctie en is uniek te noemen in fornuizenland. Deze stoomfunctie dient ter ondersteuning van het bak-proces en vind zijn oorsprong in de professionele industrie. In sommige modellen is zelfs een aparte (platte) pizza oven beschikbaar met stenen bodem, die maximaal 315 graden kan worden.

Pizza-oven-functie in diverse varianten

Zo is er een roestvrijstalen pizza-oven max 315°C in de combi-stoom modellen. De geëmailleerde pizza-oven (max 315°C) tref je aan in de multifunctionele modellen. De roesvrijstalen solo pizza-inbouwoven is een aparte oven.
In hoogte verstelbaar middels stelpoten

Elk Steel fornuis is voorzien van stelpoten, per serie verschillend uitgevoerd, die in hoogte verstelbaar zijn conform jouw wensen of uit te lijnen is op de hoogte van het aanrechtblad.

Eenvoudig te reinigen

De gaskookplaten van Steel hebben een vangschaal uit één geheel, zonder naden of schroeven waar vuil in kan nestelen, waardoor deze eenvoudig gereinigd kan worden. Bovendien heeft geen enkel STEEL-fornuis ventilatiegaten aan de bovenzijde van het fornuis, waar vet en vuil in kan vallen. De roestvrijstalen combi-stoom oven met micro-reliëf maak je ook eenvoudig schoon.

 Telescoopgeleiders

Sommige fornuizenseries hebben telescoopgeleiders in elke ovenruimte. Hierdoor is het in-en uitschuiven van gerechten gemakkelijk en veilig.

Ovendeur massief of met glas

Er zijn modellen waarbij de ovendeur van massief plaatmateriaal gemaakt is. Daarnaast kun je ook kiezen voor de ovendeur met dubbel of zelfs driedubbel glas, waardoor de deur koel blijft met minimaal warmteverlies.

Accessoires kookplaat

Bij de meeste STEEL-fornuizen vanaf 90cm kun je bij het samenstellen van de kookplaat kiezen uit verschillende configuraties met een; frytop, grilltop, 6-pits gas, 5-pits gas met een duo-control 6kW mega wokbrander of geheel in inductie.

 Geruisloze lade in opberg compartiment

De uittrekbare lades in sommige modellen zijn voorzien van soft close sluiting waardoor de lade niet dicht klapt.

Kerntemperatuurmeter

Een aantal modellen zijn uitgerust met een digitale programmaklok met kerntemperatuurmeter. Eenvoudig te bedienen geeft de kerntemperatuurmeter een extra dimensie aan het koken, namelijk controle over je gerecht voor een optimaal resultaat.

Energieklasse A

Het energieverbruik van een Steel fornuis bevindt zich in energieklasse A.

Afzuigkappen en achterwanden

Steel levert naast fornuizen ook bijpassende afzuigkappen, achterwanden en andere kookapparatuur, zoals; kookplaten, inbouwovens, koelkasten en modulaire kookmodules.

Informatie:

Voor meer informatie: Steel Nederland is gevestigd in Amsterdam.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel