Trends in keukenapparatuur

Trends-in-keukenapparatuur

Keukens zijn onderhevig aan trends en dat geldt voor keukenapparaten niet minder. De nadruk op design en de technologische revolutie resulteren voortdurend in nieuwe keukenapparaten met een nieuwe look ‘n feel of met nieuwe snufjes. Je zou het overzicht compleet kwijtraken …
Daarom zetten we in deze blog de hoofdlijnen even op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten bijgepraat en weet je precies wat je de komende tijd kunt verwachten.

Connectivity 2.0

Steeds meer keukenapparaten beschikken over aanraakbediening, ofwel: over een touchscreen. Dat is handig, want je kunt dan op de bekende manier swipen en vegen om de instellingen te regelen. Tegenwoordig is dat echter niet meer genoeg en worden apparaten ook uitgerust met internet. Op je kookplaat kun je dan recepten downloaden, de oven biedt toegang tot Vleesboek en je kookplaat en afzuigkap kunnen zelfs samen communiceren om je zo veel mogelijk comfort te bieden. Dat is erg handig, maar ook niet veel meer dan dat. Fijn is wel dat je eventueel een app op je smartphone of tablet kunt installeren, zodat je ook op afstand allerlei zaken kunt regelen – zet bijvoorbeeld het gas wat lager als je wc-bezoek wat uitloopt. Ook dat heeft een nadeel: als je voor elk apparaat een app moet installeren, raak je al snel het overzicht kwijt.

Betere verwarming

Veel gewone consumenten zullen er weinig van merken, maar de verdeling van de warme lucht is in ovens niet altijd optimaal. Daardoor zou de voorkant van je gerecht iets warmer en smakelijker kunnen zijn dan de achterkant – of andersom. Diverse fabrikanten van keukenapparaten introduceren nieuwe technologieën die je gerechten beter bereiden en dat merk je in de smaak!

Stoomovens met “sprinkler”

We kennen natuurlijk de pyrolysefunctie: een handige functie die alle etensresten in je oven op zo’n 500 graden verbrandt. Een alternatief is de “sprinkler”-functie in ovens. Gaggenau introduceerde onlangs deze functie, die bestaat uit een reinigingssysteem met directe wateraansluiting en –afvoer. Dit systeem spoelt je keukenapparaat dus schoon. Handig, maar het vereist wel een extra leiding in je keuken.

Duurzaam en smakelijk koelen

Als laatste trend noemen we de trend voor duurzaam en smakelijk koelen, ofwel de introductie van vacuümladen en biofresh-zones in koelkasten. Deze technologie maakt een flinke opmars en zal straks naar alle waarschijnlijkheid niet meer uit de keuken weg te denken zijn. Niet dat iedereen onverdeeld enthousiast over de werking van vacuümzones en de kwaliteit van bewaarde groenten is, maar wellicht verandert dat nog. En anders is je sla iets minder knapperig, maar nog altijd lekkerder en verser dan wanneer je het gewoon in je kelder had gelegd.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel