vacuumkoken

Vacuümkoken: koken met voordelen

Vacuümkoken werd tot voor kort vooral toegepast in professionele keukens. Dankzij zij de ProCook van Novy is deze moderne kooktechniek ook voor de hobbykok mogelijk.
Vacuümkoken heeft twee opvallende voordelen: verse voedselproducten kunnen door het vacumeren drie keer zo lang bewaard worden en door de lage garingstemperatuur blijven vitamines en smaak behouden.
Vacuümkoken verloopt in drie stappen: vacumeren, shockfreezen en garen. Novy levert wat daarvoor nodig is, onder de merknaam ProCook: de vacuümlade, de shockfreezer en de gastronomische stoomoven.

 Novy ProCook vacuümlade

Vacuüm verpakken kan vooraf worden gedaan, waarna de voedingswaren gedurende lange tijd kunnen worden bewaard, voor ze worden bereid in de stoomoven. Het kan ook andersom. Eerst garen in de stoomoven en dán vacuümverpakken. Bacteriën krijgen niet de kans het voedsel te bederven. En het is een ideale manier om gezond en vers eten vast te bereiden voor momenten dat er minder tijd is.
De eenvoudig te bedienen ProCook vacuümlade voorziet in een cyclus voor zakjes (sauzen en andere vloeistoffen) en een cyclus voor dozen.

 Novy ProCook shockfreezer

Met de shockfreezer van Novy worden producten eerst snel tot + 3 C gebracht, met de functie ‘snel koelen’. Met ‘snel vriezen’ daalt de temperatuur vervolgens tot – 18 C. Door deze snelle afkoeling en shock freezing krijgen bacteriën geen schijn van kans en blijft de kwaliteit van het voedsel optimaal.

 Novy ProCook stoomoven

De gastronomische Novy ProCook stoomoven is de kern van vacuümkoken. Het voedsel wordt gegaard onder lage temperaturen. Dat heeft grote voordelen. Vitamines en mineralen blijven bewaard. Bovendien blijven de smaak, de kleur en de textuur van de ingrediënten behouden. Extra toevoegingen omdat het voedsel droog of smakeloos is, zijn niet meer nodig, dankzij deze baanbrekende stoomoven

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel