Vloertegels en wandtegels in je keuken

Vloertegels-en-wandtegels

Wie in de keuken tegels wil, heeft keuze genoeg: je hebt tegels in alle soorten en maten en sommige series zijn zo exclusief dat je ze nergens tegenkomt. En dan zijn er nog trends in tegels en kun je ook kiezen voor keramisch parket of 3D-tegels. Je kunt tegels echter niet rücksichtslos gebruiken: er zit namelijk verschil tussen vloertegels en wandtegels. We praten je even bij …

Waarom zou je kiezen voor tegels?

Na de witte 15×15-tegels van twintig jaar geleden is er heel veel veranderd: er is een breed scala aan verschillende tegels met uiteenlopende kleuren en maten. Je bent dus niet meer beperkt tot een bepaalde stijl, maar kunt zelf kiezen wat je wilt. Tegels zijn bovendien gemakkelijk schoon te houden, zodat je een heel hygiënische keuken kunt houden. En sommige tegels zijn warmer dan andere, waardoor je ook niet meer zo veel last van koude fouten hoeft te hebben ten opzichte van tapijt.

Wandtegels en vloertegels

Er is verschil tussen wandtegels en vloertegels: de tegels zijn vaak speciaal ontworpen voor één bepaalde toepassing: er zijn speciale series wandtegels en speciale series vloertegels die elkaar soms ook nog eens aanvullen.

Mocht je er niet uitkomen en zie je een prachtige vloertegel die je op je wand wilt, dan kan dat. Andersom kan namelijk niet: wandtegels krijgen veel minder te verduren dan vloertegels, waardoor ze dunner zijn. Daardoor zijn ze niet geschikt voor gebruik op de vloer, want dan zouden ze binnen de kortste keren kapotgaan. Vloertegels zijn daar wel op berekend en zijn dus sterker, slijtvaster en harder dan wandtegels.
Samengevat: wandtegels kunnen niet op de vloer, vloertegels wel op de wand. En als je dan toch vloertegels aan de wand doet, kun je gelijk rekenen op wat meer slagvastheid. Handig!

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel