Keuken overspuiten: doen of niet doen?

Wanneer je je huis als gevolg van de crisis aan de straatstenen niet kwijtraakt of gewoon op je oude keuken bent uitgekeken, kun je overwegen om ‘m nieuw leven in te blazen. Eén mogelijkheid is om de keuken over te spuiten. Maar wat zijn de voordelen en nadelen ervan? KeukenErvaringen.nl ging op onderzoek uit…

Keuken overspuiten: de voordelen

We noemden al twee redenen waarom je je keuken zou kunnen overspuiten: je besluit om uiteenlopende redenen om je huis niet te verkopen en knapt het interieur op of je bent op je keuken uitgekeken maar bent nog niet zo ver dat je een nieuwe koopt. In beide gevallen bespaar je een hoop geld door je keuken te laten voor wat-ie is. Bovendien scheelt het overspuiten of schilderen van je keuken je veel uitzoek- en oriëntatiestress. Ook niet onbelangrijk: de puinhopen die een keukenverbouwing met zich meebrengen blijven achterwege.
Een ander voordeel van het overspuiten van keukenkastjes is dat je uit praktisch alle mogelijke kleuren kunt kiezen. Je kunt je keuken dus een volledige make-over naar eigen inzicht geven!

De nadelen van keuken overspuiten

Ook op het gebied van keukens overspuiten is echter niet alles goud wat er blinkt: hoewel het overspuiten van je keuken een goedkoop alternatief is voor een nieuwe keuken, komt er best veel bij kijken. Zo kun je als particulier niet eenvoudig je keuken overspuiten: de meeste consumenten beschikken immers niet over de materialen om strak te spuiten. Beschik je daar wel over, dan heb je een goede, stofvrije en geïsoleerde spuitruimte nodig. Geen wonder dus dat de meeste keukens worden overgespoten door specialistische spuiters. Bovendien biedt het overspuiten van je keuken geen soelaas voor problemen die je met je keuken had: je keukenapparatuur blijft hetzelfde en de keuken is na het overspuiten nog even (on)praktisch als altijd. Je keuken overspuiten staat dus gelijk aan keukenkastjes overspuiten: de rest verandert niet.

Wat kost het overspuiten van een keuken?

Door de crisis zijn er talloze bedrijven in de markt van keukens overspuiten gesprongen. Daardoor worden er scherpe prijzen geboden. De meeste keukenspuiters rekenen per onderdeel, bijvoorbeeld per keukendeurtje. Andere keukenspuiters rekenen een prijs per vierkante (centi)meter. Hoe groter je keuken is, hoe duurder het overspuiten. Toch kun je al voor een paar honderd euro je keuken van een nieuwe kleur voorzien.

Keukenkastjes overspuiten: waar moet je op letten?

Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar iedere keuken kunt overspuiten. Er zijn namelijk houtsoorten die niet goed overgespoten kunnen worden. Ook kan het folie op keukendeurtjes een beletsel vormen.
Let ook goed op de keukenspuiter die je uitkiest: heeft hij/zij ervaring? En welke garanties worden je geboden? Hoe lang gaat de verf mee, wat zijn de mogelijke gevaren? En: welke kosten zijn er?
Heb je de zaken goed voor elkaar dan kan je keuken echter weer jaren mee. En zeg nu zelf: al zou je maar vijf jaar met een kleurtje doen, dan betaal je nog maar zo’n € 10 per maand voor je nieuwe keuken. Zo goedkoop vind je ze nergens..

Stel hier uw vraag

7 reacties op “Keuken overspuiten: doen of niet doen?

 1. pol:

  Omdat ik een starter ben heb ik naar alternatieven zitten zoeken van het overspuiten van mijn keuken. Simpel weg de keuken was net nieuw, alleen de kleur niet om aan te gluren.

  Zeer wel willende, meedenkende en serieus ogende mensen bij spuiterij dordrecht.

  Wij zijn bij M&I spuiterij geweest, perfect resultaat serieus!

  • BobbyRoss:

   Hoi Erica,

   Wil jij het perse in jouw regio houden of zou je het ook buiten je regio laten doen, wanneer dit mogelijk is? Via een pakketdienst zou het kunnen als het rijden geen uitkomst is.
   Jarmo keukenspuiterij in Klazienaveen is gespecialiseerd in keukens en meubels spuiten en doet ook aan verzending.
   Ze zijn in 2012 uitgeroepen tot bedrijf van het jaar. Dit door reviews van klanten.

 2. Jarmo:

  Graag zou ik willen reageren op het folie op deurtjes onderwerp.
  Dit hoeft echt geen probleem te zijn. Wanneer de folie loslaat van de deurtjes, wat in 90% van de folie gevallen gebeurt word de folie verwijderd en daarna worden de deurtjes gespoten.
  Voor meer informatie kijkt u eens bij Jarmo keukenspuiterij.

 3. Chris Blokland:

  Ik ben aantal keer zelf aan de slag geweest in mijn keuken (en rest van mijn huis). Zelf aan de slag gaan is leuk maar kost veel tijd en je kan het nooit zoals een vakman die daar echt zijn expertise van heeft gemaakt.

  Nadat ik 1 keer de keus gemaakt had om het te laten doen doe ik het nu altijd.

  Ik zou Uithoff interieur en meubelspuiterij aanraden. Ik heb verschillende keren delen van mijn interieur door hem laten bewerken en altijd met uitzonderlijk mooi resultaat en langdurige kwaliteit. Hij laat op zijn Facebook pagina zelf het proces van je meubel zien met voor en na foto’s.

  Kijk zelf maar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code