Lacanche fornuizen

lacanche fornuizen Cluny-1400-D

Ben jij een waanzinnige kookliefhebber die graag thuis kookt op een duurzaam, professioneel fornuis in gave kleuren en die je ook nog eens naar jouw wens kunt samenstellen? Kijk dan bij Lacanche fornuizen.

Geschiedenis

In het Bourgondische dorp Lacanche, sinds de middeleeuwen verweven met metaalbewerking en de laatste decennia ook met gastronomie en wijnen, begon het gelijknamige fornuizenmerk in de 19e eeuw fornuizen en kookuitrustingen te fabriceren. Het familiebedrijf biedt middels vakmanschap en innovatie dé instrumenten aan voor de top-kok en de kookliefhebber.

Het label Entreprise du Patrimoine Vivant (EPV) (onderneming van het levend erfgoed) is aan Lacanche toegekend door het Franse ministerie van economie en industrie om hun erkenning aan het merk uit te drukken voor de ambachtelijke knowhow en industriële vaardigheid van Lacanche.

Prijsklasse Lacanche fornuizen

Met een vanafprijs van € 4.000,00 stijgt een Lacanche fornuis al gauw naar de supertopklasse (€ 5.000,00 en meer) naar € 12.000,00 en hoger voor zeer grote fornuizen. Lacanche liefhebbers bouwen niet zelden de hele keuken om het fornuis heen, welke overigens ook door Lacanche geleverd kan worden.

De toppics van Lacanche fornuizen

1. Professionele kwaliteit, toegankelijk voor particulieren

Het bedrijf produceert zowel fornuizen voor de professionele- als de particuliere keuken.

2. Maatwerk

Iedere bestelling bij Lacanche wordt op maat gemaakt, uit een waaier van modellen, verschillende opties en afwerkingen. Ze worden met de hand in elkaar gezet door specialisten. Zo ontstaat iedere keer een uniek exemplaar.

3. Modules voor de kooktafel

Het bovendeel van het fornuis (kooktafel) kan naar eigen behoefte worden samengesteld. Er is keuze uit: gasbranders, inductieplaten, multikoker, friteuse, grill, coup-de-feu-plaat en plancha (teppanyaki plaat).

4. Multikoker

De multikoker van Lacanche wordt gebruikt als stoomkoker of waterkoker om groenten en pasta “op zijn Engels” te koken, of als “bain-marie”.

5. Duurzame edele materialen

Lacanche maakt gebruik van duurzame edele stoffen zoals staal, inox, gietijzer en email. Het fornuis is gemaakt van plaatstaal met een zeer duurzame email laag en is daarmee niet uitzonderlijk zwaar in gewicht. De kwaliteit van het email met intense en lichtgevende kleuren zit hem in de hoge baktemperatuur (850 graden) en de twee tot drie aangebrachte lagen ervan.

6. Recyclebaar voor 90%

De gebruikte materialen zijn voor 90% recyclebaar. Daarnaast zijn er van elk fornuis stukken en componenten beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld van kleur veranderen door de geëmailleerde delen te wisselen.

7. Twee of meer ovens

Een Lacanche fornuis bestaat meestal uit 2 ovens die in 3 versies uit zijn te voeren: gas, elektrisch statisch of elektrisch warme lucht. De grote ovens (> 65 liter) zijn verkrijgbaar in multifunctionele elektrische versie.gemakkelijk in het onderhoud.

8. Lage temperatuurkast

De kasten van de Lacanche ovens kunnen uitgerust worden met een lage temperatuurkast (30 tot 110 graden). Hierin kunnen gerechten of borden warm worden gehouden of om op lage temperatuur te sudderen, garen en stomen.

9. Lacanche kookconcept

Het koken op een Lacancha is gebaseerd op actief (kort) koken bovenop het fornuis met zijn krachtige vuren of pittige inductie. Daarnaast kun je de ovens aan het werk zetten, terwijl jij (langdurig) iets anders kunt gaan doen. Een voorbeeld van de mogelijkheden: je bereidt het gerecht op de kooktafel kort en snel, waarna het verdwijnt in de garingsoven (met lage temperatuur) om zonder (veel) omkijken tot een gerecht met perfecte (beet)gaarheid en consistentie te komen.

10. Energieverbruik

Een Lacache heeft een normaal energieverbruik omdat het fornuis alleen aan staat als je het in gebruik hebt. Het geeft dus geen warmte af en staat niet 24 uur per dag aan zoals bij een fornuis van gietijzer.

Informatie:

Voor meer informatie: de Nederlandse importeur is Lacanche Nederland uit Tull en Het Waal

Een compleet overzicht van alle fornuismerken vindt u hier

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel