Ruimtelijker keuken met Neff SeamlessCombination

Neff-SeamlessCombination

Iedereen wil wel een grotere keuken. Dat levert immers niet alleen meer werk- en ontspanplezier op, maar geeft je ook nog wat status. Een keuken wordt namelijk steeds vaker ook een statussymbool. Wie graag een ruimtelijker effect in de keuken wil, zou volgens Neff moeten keuzen voor de nieuwe ovenlijn met SeamlessCombination. Binnenkort heeft Arma Keukens de primeur om de nieuwe ovenlijn te introduceren. Wij nemen vast een voorproefje.

Neff ovens

Op 15 oktober wordt de nieuwe ovenlijn van Neff feestelijk geïntroduceerd in Nunspeet. Neff richt zich met de lijn op pure, heldere vormen. Alle producten zijn gemaakt van zwart glas en roestvrij staal. Neff doet dat om de producten makkelijker te combineren met andere lijnen van het merk. Logisch, want daardoor kopen consumenten sneller jouw producten.
Natuurlijk gaan de producten met hun tijd mee. Zo introduceert Neff een fullcolour tft-scherm met aanraakbediening en menu’s, waardoor koken heel gemakkelijk moet worden. Ook de Pyrolysefunctie, waarover we al eerder een artikel schreven, is weer van de partij.

Neff SeamlessCombination

Wat we vooral interessant vonden aan het persbericht van Neff is de introductie van SeamlessCombination. Kort gezegd komt het er op neer dat er twee apparaten op elkaar zijn gestapeld. Die apparaten hebben één voorkant. Dat geeft wat rust in je keuken omdat er minder lijnen zijn. Neff speelt echter vooral in op de vraag naar meer ruimtegevoel in de keuken. Met SeamlessCombination zouden consumenten het gevoel krijgen dat hun keuken groter is. Dat is best mogelijk, maar grote apparaten in je keuken hoeven niet perse dat gevoel te geven.
https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=C-RQw2UV1lU&feature=vm

 SeamlessCombination: de voordelen

De voordelen van SeamlessCombination worden door Neff zelf genoemd: met de nieuwe designtruc moeten mensen het gevoel krijgen dat hun keuken groter is. Bovendien zal het ongetwijfeld een paar centimeter kastruimte schelen. Dat lijkt weinig, maar kan in een kleine keuken best veel verschil maken. We gaan er vanuit dat de SeamlessCombination-producten ook echt zo zijn gemaakt dat ze niet van elkaar te scheiden zijn. Dat heeft als voordeel dat ze niet van elkaar kunnen vallen. Draaiende apparaten veroorzaken immers wel eens trillingen, waardoor ze verschuiven of zelfs van elkaar kunnen vallen. Als ze aan elkaar zitten zal dat niet gebeuren.

SeamlessCombination: de nadelen

Zonder erg negatief te willen zijn, voorzien we wel wat meer nadelen dan voordelen. Allereerst moeten twee van die apparaten wel in je keuken passen. Veel standaardkeukens zijn verkrijgbaar met ruimte voor één keukenapparaat per keer. Daar is natuurlijk altijd wat aan te doen, maar er bestaat een kans dat juist jouw ideale keuken geen mogelijkheid biedt om SeamlessCombination te plaatsen.
Een ander nadeel is dat de apparaten, ondanks dat ze een ruimtelijker effect moeten opleveren, toch wel erg groot zijn: je hebt al gauw een gat van 60 x 80 cm nodig om je apparaat te plaatsen. Dat levert gevoelsmatig een muur van glas en roestvrij staal op. En hoe nuttig is het om je oven en magnetron boven elkaar te plaatsen? Tegenwoordig zijn er toch stoomovens en combimagnetrons waardoor je het met één apparaat af kunt?

Neff-SeamlessCombination-los

SeamlessCombination gebruiken

Mocht je wel kiezen voor SeamlessCombination, dan moet je even goed informeren bij je keukenzaak of je keuken er wel geschikt voor is. Twee apparaten aan één zullen best wat wegen, dus je keuken moet ook stevig genoeg zijn. Zelf zien we vooral kansen voor grote hoekkeukens of juist voor de kleine rechte keukens. In dat geval zou je een SeamlessCombination-product prachtig aan de zijkant kunnen plaatsen. De producten komen dan ook beter tot hun recht dan wanneer je ze halverwege in je keukenblok plaatst. Rest ons de vraag wat er gaat gebeuren als je inderdaad een oven en een magnetron boven elkaar plaatst. Welke van de twee apparaten zou je het meest gebruiken? Loop je het gevaar dat je nu een designproduct koopt waarvan je in de praktijk de helft van de oplossing nooit gaat gebruiken? We zijn erg benieuwd!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel