Witgoedmerken: een overzicht

Witgoedmerken-een-overzicht

De witgoedmarkt telt een groot aantal aanbieders. De keuze is enorm, het aanbod gevarieerd. Naast de gerenommeerde A-merken zijn er ook kleinere, minder bekende leveranciers die een plekje in de markt hebben verworven. Dit maakt de keuze niet altijd even makkelijk, om een goed beeld te krijgen van de witgoedmerken is het altijd mogelijk om langs te komen in de showroom. Hieronder hebben we ze, in alfabetische volgorde, op een rijtje gezet, met bij de belangrijkste merken wat aanvullende informatie.

AEG

Bij AEG staan kwaliteit en design hoog in het vaandel – al sinds 1883. Niet voor niets geldt voor elk nieuw product: perfect in vorm en functie. Zelf zegt de Duitse producent: ‘We bieden graag innovaties die u een intiem gevoel van meesterschap geven in uw huis. Innovatie is de drijvende kracht achter alle apparaten en vormt onze geschiedenis en onze toekomst’. Vanaf 1994 maakt de divisie huishoudelijke apparatuur van AEG deel uit van het Zweedse concern Electrolux, in ons land vertegenwoordigd door Electrolux Home Products in Alphen aan den Rijn.

ASKO

ASKO, afkomstig uit Zweden, produceert milieuvriendelijke wasmachines, drogers en vaatwassers. De hoogste kwaliteit, design en gebruiksgemak zijn de kernwoorden. Het Scandinavische design is sinds 1950 een begrip in de markt en blinkt uit in comfort en duurzaamheid. Lees meer over ASKO en de collectie op de website.

ATAG

Passie is een woord dat bij ATAG met hoofdletters wordt geschreven. Al sinds 1948. Het merk geldt als voorloper in de markt en brengt continu innovatieve apparatuur, voorzien van slimme details en bedieningsgemak.

Avintage

Balvi

Bauknecht

Het Duitse Bauknecht staat al vanaf 1919 garant voor intelligente oplossingen die het de consument in de keuken makkelijk(er) maken. Tot het assortiment behoren ovens, stoomovens, magnetrons, kookplaten, afzuigkappen en koffiemachines.

Beko

Beko is het internationale merk van de Turkse firma Arçelik, één van de grootste producenten van huishoudelijke apparaten in Europa. Dat bedrijf maakt deel uit van de steenrijke Koç Group. Exclusief importeur in ons land is Asogem Nederland (gevestigd in Zoetermeer). In wasmachines, vaatwassers, koel- en vriesapparaten en fornuizen geldt Beko, shirtsponsor is van voetbalclub FC Barcelona, als snelle groeier. Het merk kenmerkt zich onder meer door het inspelen op de constante veranderingen in het leven.

Blomberg

Bomann

Boretti

Boretti is met name gericht op koken, geïnspireerd door moderne technieken en de Italiaanse keuken. De fornuizen en andere apparaten kenmerken zich door een perfecte afwerking en veelzijdigheid in kleur en design. Volgens eigen zeggen staat het merk synoniem voor innovatie en eenvoud.

Bosch

Het Duitse Bosch maakt deel uit van de Bosch Groep, bestaande uit Robert Bosch GmbH en zo’n 440 dochter- en regionale maatschappijen in ongeveer zestig landen. In ons land behoort het tot BSH Huishoudapparaten, gevestigd in een supermodern pand in Hoofddorp. ‘Technologie voor het leven’, luidt de toepasselijke slogan van het kwalitatief hoogwaardige witgoedmerk. ‘Wij staan voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en goed ontworpen technologie. Met de huishoudapparaten van Bosch wordt het huis een plek waar alles exact volgens plan verloopt.’

Brandt

Candy

Constructa

Cuisinier

Edy

Electrolux

Electrolux biedt flexibele apparatuur, met een modern design. Het Zweedse bedrijf werd in 1919 opgericht als Elektrolux; in 1957 werd de naam gewijzigd. Door de jaren heen is de onderneming flink gegroeid. Zo werd in 1982 Zanussi overgenomen en in 1994 werd de huishouddivisie van AEG ingelijfd. Electrolux maakt innovatieve apparaten die het leven gemakkelijker maken. Ze zijn ontworpen met het oog op de toekomst en op basis van inzichten in de wensen en behoeften van de consument.

ETNA

Nederlands vakmanschap tegen een goede prijs. Dat is ETNA. Al ruim anderhalve eeuw speelt het merk in op wat Nederlanders willen, met de focus op kwaliteit, design en betaalbaarheid. ‘Zo brengen we innovaties binnen handbereik van iedereen en maken we kwaliteit betaalbaar’, zeggen ze bij ETNA. Sinds 2000 zijn de drie A-merken ETNA, ATAG en Pegrim verenigd in ATAG Nederland, dat is gevestigd in Duiven.

Exquisit

Fagor

Foster

Frigidaire

Frilec

Gaggenau

Gorenje

Grundig

Het merk Grundig kennen de meeste mensen, vooral van de radio’s en televisies. Maar Grundig heeft ook een mooie lijn witgoedapparaten, zowel inbouw als vrijstaand. Koel/vries-combinaties, een compleet assortiment wasmachines, warmtepompdrogers, vaatwassers. Innovatief, met een exclusief design, uitstekende specificaties en een lange levensduur. De duurzame apparaten onderscheiden zich in functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid: ze zijn eenvoudig te bedienen.

Haier

Hisense

Hotpoint-Ariston

Ignis

Indesit

Inventum

LG

Het Koreaanse LG heeft zich in relatief korte tijd ontwikkeld tot een speler van naam en faam in witgoedland. De filosofie van het merk (de afkorting staat voor ‘Life’s Good’) draait vooral om mensen. LG wil haar consumenten optimale oplossingen en nieuwe ervaringen bieden door innovatie, waardoor zij een beter leven leiden. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de site van het wereldwijde merk.

Liebherr

Liebherr geldt als specialist in koelen en vriezen. Het Duitse merk produceert al meer dan zestig jaar toonaangevende apparaten, waaronder koelkasten, koel/vries-combinaties en wijnkoelers. De focus ligt daarbij op design, kwaliteit en het milieu. Bekijk het aanbod op de website.

Miele

Miele behoeft nauwelijks nog enige introductie. De slogan ‘Immer besser’ (in ons land gold ‘Er is geen betere’ jarenlang als beste reclameslogan) zegt veel over de Duitse grootmacht in witgoedland. Het onafhankelijke familiebedrijf brengt al sinds het eind van de negentiende eeuw een ruim en gevarieerd assortiment. Miele, dat ooit werd uitgeroepen tot beste productmerk aller tijden, staat voor: kwaliteit, innovatieve technieken, comfort en design. In Vianen vindt u het Miele Experience Center, waar u kunt genieten van meer dan 3.000m2 beleving op het gebied van huishoudelijke apparatuur.

Mobicool

Neff

Het Duitse Neff is ooit gestart met de productie van koolkachels in eigen land. Inmiddels bestaat het assortiment uit ovens, kookplaten, vaatwassers, koelkasten en diepvriezers, afzuigkappen en koffiemachines. Stuk voor stuk ontworpen om het leven comfortabeler, gemakkelijker en leuker te maken.

Pelgrim

Oer-Hollands. Dat is Pelgrim, erkend merk in keukenapparatuur. Met zowel inbouw als vrijstaande apparaten, waarbij design en functionaliteit hand in hand gaan. Gemak en technisch vernuft staan centraal. Pelgrim maakt je keuken mooier en makkelijker, zeggen ze zelf.

Philips

Proline

Samsung

Do what you can’t. Bij Samsung willen ze het onmogelijke mogelijk maken. Het merk staat vooral bekend om zijn revolutionaire vindingen, zoals EcoBubble (wassen met koud water) en QuickDrive, de nieuwe trommeltechnologie die ervoor zorgt dat de was twee keer zo snel klaar is. Samsung komt keer op keer met innovaties en voorziet daarmee in de behoefte van de consument.

Scancool

Schneider

Scholtes

Schulthess

Schulthess is relatief nieuw in ons land. Toch bestaat de Zwitserse leverancier van kwalitatief hoogstaande wasapparatuur al sinds 1845. Innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid voor het milieu zijn enkele sterke punten. Als pionier produceerde Schulthess ruim zestig jaar geleden de eerste huishoudelijke wasmachines in Europa. In april 2016 lanceerde het in ons land een nieuwe range was- en droogapparatuur in het hogere segment. Rodus Professional, gevestigd in Oss, is verantwoordelijk voor de Nederlandse distributie van Schulthess.

Severin

Siemens

Siemens is in Nederland al actief sinds 1879. Klanten van het Duitse merk kunnen dus rekenen op continuïteit. De huishoudelijke apparaten (Siemens heeft een breed assortiment) onderscheiden zich door een hoge kwaliteit. Kernwoorden: prestatievermogen, innovatie, hoogwaardige technologie, prachtig design. Bij Siemens hebben ze een fascinatie voor de mogelijkheden die het leven biedt.

Smeg

Thomson

Whirlpool

In ieder huis, overal ter wereld. Dat is de visie van Whirlpool. Trots en toewijding zijn begrippen die het Amerikaanse concern hoog in het vaandel heeft staan. Dat zie je terug in de apparaten. Tijd besparen zonder kwaliteitsverlies is één van de belangrijkste aandachtspunten. Whirlpool-apparatuur kenmerkt zich onder meer door gebruiksgemak, handige vooraf instelbare programma’s en duurzaamheid.

Zanussi

In 1916 begon de jonge Antonio Zanussi in het noordoosten van Italië met het maken van ovens en andere huishoudapparaten. Sindsdien heeft het merk een prominente rol gespeeld in de markt, met onder meer de introductie van de eerste koelkast met automatische ontdooiing. Slim Italiaans ontwerp vormt de basis van het assortiment – net als ruim honderd jaar geleden. Zanussi wordt in Nederland gedistribueerd door Electrolux Home Products.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel