Oven op afstand bedienen

Oven-op-afstand-bedienen-AGA-Itotal

We hebben er al regelmatig over geschreven: er komen steeds meer keukenapparaten die je kunt bedienen met een afstandsbediening. Een oven op afstand dus. Er lijkt ook steeds meer vraag naar te komen, hoewel de zoektocht naar een oven met afstandsbediening nog niet zo heel hoog is. Of dat gaat veranderen? We weten het niet. Wat we wel weten is dat fabrikanten van keukenapparatuur er in geloven. Siemens introduceerde onlangs de iQ700-serie.

Ovens op afstand

Er worden steeds meer ovens en andere keukenapparaten getoond die je kunt bedienen met een afstandsbediening of smartphone. We schreven al eens over AGA en over de Android-oven van Dacor. Toch lijkt het nog geen storm te lopen met deze ovens op afstand. Niet alleen zien we ze nog in weinig keukenshowrooms en keukens, maar de spoeling lijkt ook erg dun.
Dat het niet helemaal een sprookje uit de toekomst is, blijkt uit de introductie van de iQ700-serie door Siemens. Deze serie met inbouwapparaten bevat de iQ700-oven die als eerste oven van Siemens kan worden bediend met een smartphone of tablet. De bijbehorende app biedt ruimte voor een persoonlijk kookboek, een boodschappenlijstje en natuurlijk de bediening van de oven zelf. Onmisbaar in de digitale wereld is een berichtje dat de oven klaar is. Alles draadloos natuurlijk, zodat je je door je hele huis kunt bewegen en ondertussen toch de oven in de gaten kunt houden.

Siemens IQ700-oven

De IQ700-oven van Siemens kan daarnaast ook worden bediend via een gewoon paneel, uiteraard wel met een TFT-kleurenscherm in hoge resolutie. De oven is daarnaast voorzien van slimme sensoren en een zelfreinigend systeem. Na de introductie van de Pyrolyse­-functie kan die optie natuurlijk in geen apparaat meer gemist worden.
Hieronder vind je een filmpje van BesteProduct.nl.

Siemens zelf heeft de oven nog niet prominent op de site staan, maar hier vind je een pdf-bestand met meer informatie.

Welke ovens met afstandsbediening zijn er?

De spoeling van ovens met afstandsbediening is dus dun. Wil je een oven met afstandsbediening? Dan kun je de volgende modellen overwegen:

We verwachten niettemin meer modellen binnenkort. Houd ons in de gaten voor een actueel overzicht van ovens met afstandsbediening!

 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel