Sneak preview: de keukentrends van 2014

ROTPUNKT_2013_Radus

Het jaar 2013 is nog niet voorbij, maar inmiddels zijn we toch alweer in het laatste kwartaal aangekomen. In keukenland betekent dat dat de vensters naar 2014 open gaan: keukenzaken richten zich op nieuwe trends en kijken waarmee ze de consument in het nieuwe jaar kunnen verleiden. KeukenErvaringen.nl beschrijft vast een paar keukentrends voor 2014.

U vindt de keukentrends van 2016 hier.

Welke kleuren kunnen we in 2014 verwachten?

In perioden van economische crises blijken consumenten behoefte te hebben aan warme, sfeervolle tinten. Is het op straat en op je werk niet gezellig, dan wil je dat immers thuis compenseren. Waar in 2011 felle kleuren het nog goed deden, is de sfeer nu omgeslagen naar warme tinten: Bruin, sneeuwwit, hout en beton.
Dat betekent overigens niet dat de felle tinten helemaal verdwenen zijn: de keukenproducten voor het nieuwe jaar laten nog steeds aubergine, kiwigroen en indigoblauw zien. Die kleuren zijn echter naar de marge verdreven.

Wederom natuurlijke materialen

Ze gaan al een tijdje mee: houten keukens. En we schreven ook al een aantal keren over betonnen werkbladen en andere betonmaterialen. Als we de trendwatchers in keukenland mogen geloven, zullen die materialen ook in 2014 het beeld bepalen. Diverse keuken- en werkbladenproducenten hebben nieuwe producten met een hout- of betonlook in hun assortiment opgenomen. Een aantal keukenproducenten toonde tijdens de pas gehouden keukenbeurs, Küchenmeile, ook keukens van écht hout. Diverse keukenmerken wagen het om met hele nieuwe bruine tinten te komen, variërend van bruin tot truffelbruin, grijsbruin en zelfs zwartbruin.
Ter aanvulling op hout en beton worden er ook nieuwe keramische materialen geïntroduceerd.

Andere keukentrends voor 2014

Voorlopig blijven we dus nog even in de natuurlijke en donkere materialen zitten. Daar is echter niet alles mee gezegd: keukenfabrikanten blijven ook op technologisch gebied innoveren. Daarover vertellen we je later graag meer. Houd onze weblog in de gaten: we brengen binnenkort nog meer nieuws over de nieuwste keukentrends voor 2014!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel