Innovaties in koelkasten

Innovaties-in-koelkasten

Milieuvriendelijker, energiezuiniger
Altijd kijken fabrikanten naar manieren om te innoveren. Steeds wordt gezocht naar producten die nog milieuvriendelijker zijn, makkelijker te recyclen en nog energiezuiniger werken dan de huidige.
Zo heeft Siemens een koelkast met daarin een geribbelde bodem, zodat de luchtcirculatie gelijkmatig blijft. Bosch daarentegen ontwikkelde een koelkast met betere isolatie én een geoptimaliseerde compressor, zodat het stroomverbruik van de koeler lager uitvalt. Samsung weet op zijn beurt door een nieuwe isolatietechniek veel dunnere wanden te creëren, zodat de koelkast óf minder ruimte inneemt óf meer inhoud kan bevatten. Bovendien ontwikkelde de elektronicareus een systeem waarbij twee ventilatoren worden gebruikt, zodat het koelvak en het vriesvak twee gescheiden koelcircuits hebben.
General Electric ontwikkelt momenteel een revolutionair nieuw koelingssysteem. In plaats van koelen met koelvloeistof zoals de huidige koelkasten dit doen, werkt GE aan magneten die hitte transporteren en koelte aanbrengen. Koelen met magneten zou 20% tot 30% zuiniger moeten zijn.

De inhoud van je koelkast checken

Het klinkt als de toekomst, maar Philips LG biedt in Zuid-Korea al koelkasten en andere huishoudelijke apparaten aan die met elkaar en de gebruiker communiceren via het chat-programma Line. Zo kun je op afstand de inhoud van je koelkast checken, bijvoorbeeld hoeveel pakken melk u nog hebt staan. U moet wel de producten gescand hebben voordat u ze erin doet. U zou ook uw oven kunnen vertellen wat u erin stopt. Uw oven bedenkt dan zelf de manier van bereiden.
Het ligt in de bedoeling om deze apparaten wereldwijd uit te rollen. Samsung heeft ook al apparatuur op de markt gebracht die met elkaar en de gebruiker communiceren.

Lees ook onze andere artikelen over Koelkasten:
Koelkasten

Waar op letten bij aanschaf koelkast

Technologische ontwikkelingen bij koelkasten

Energie besparen met uw koelkast

Innovaties in koelkasten

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel