Trend: keukenapparatuur steeds feller van kleur

Eind vorig jaar schreven we dat de trend op keukengebied een toename van felgekleurde keukens voorspelt. Inmiddels zien we op de redactie ook een andere trend opkomen: steeds meer fabrikanten van keukenapparatuur introduceren felgekleurde keukenapparaten, van koffiezetapparaten tot waterkokers, blenders en bestek.

Trend in keukenapparatuur

De tijd dat je 25 jaar met je koffiezetapparaat deed is inmiddels al lang voorbij. Hoewel veel keukenapparaten best een tijdje meegaan (10 jaar is geen uitzondering), richten fabrikanten van keukenapparatuur zich steeds meer op trends. Daarmee weten ze niet alleen een publiek aan zich te binden, maar stellen ze ook hun toekomstige positie in de markt veilig. Wanneer de huidige trends overwaaien, zullen consumenten immers hun portemonnee trekken om zich weer bij nieuwe trends aan te sluiten. Daarom geldt in veel gevallen: hoe tijdgevoeliger, hoe beter.

Vrolijke keukenapparatuur: reactie op de crisis?

Diverse trendwatchers die de opkomst van vrolijke kleuren waarnemen, stellen dat dit te maken heeft met de crisis. Alle economische vooruitzichten en de nimmer aflatende stroom negatieve berichten zouden de consumenten kunnen deprimeren. Daarom zorgen consumenten zelf voor wat vrolijkheid en investeren ze in felle kleuren. Het zou kunnen…

Felgekleurde keukenapparaten

Een merk dat bekend staat om de felle keukenapparatuur is KitchenAid. Het merk komt regelmatig met een nieuwe lijn producten. De producten vallen op door hun kleuren maar zijn daarnaast ook nuttig en functioneel. Het is dus niet zo dat vorm boven functie gaat: daar redt zelfs de beste fabrikant van keukenapparatuur het niet mee.

kitchenaid-keukenapparatuur

En wat te denken van deze citruspers van Magimix?

magimix-keukenapparatuurStel hier uw vraag

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel