Boretti fornuis: alle ins en outs

Boretti-fornuis

Wie denkt aan fornuizen, denkt al snel aan Boretti. Dat is geen wonder: je vindt in veel keukenbladen en folders van keukenzaken ten minste één Boretti fornuis terug. En anders zijn er wel de buitenkeukens en andere producten van Boretti die uitgebreid worden aangeprezen. Eén ding is zeker: de oogstrelende Boretti-fornuizen appelleren aan onze natuurlijke drang tot mooie dingen en luxe. Voor veel consumenten is een Boretti fornuis dan ook een soort statussymbool.

Boretti fornuis – modellen

De Boretti fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Alle fornuizen vallen op door hun kenmerkende uiterlijk: een Boretti fornuis is breed, staat op pootjes en ziet er erg robuust uit. Op de brede bovenkant is een stoer uitziende gaskookplaat met grote pitten aanwezig.
Tot zover de overeenkomsten. Onder de motorkap zijn namelijk ook veel verschillen aanwezig. Een Boretti fornuis is dan ook niet zomaar een fornuis. Afhankelijk van je wensen, eisen en budget kom je uiteindelijk thuis met een Boretti fornuis dat wel typisch Boretti is, maar dat toch niet te vergelijken is met andere Boretti-fornuizen.

De mogelijkheden zijn enorm, wij hebben er een aantal voor jou op een rij gezet.

  • Boretti VT96 IX – Fornuis 90 cm RVS                   –              € 1829
  • Boretti VP104 An – 100 cm Antraciet Fornuis      –              € 3250
  • Boretti VFP120 WT – 120 cm Wit Fornuis             –              € 5459
  • Boretti Fornuis VFPNR150 ZW – 150 cm              –              € 7874

Afmetingen van Boretti-fornuizen

Een Boretti fornuis is breed, soms heel erg breed. Een smal Boretti fornuis is 90 cm breed. Wie graag een breder Boretti fornuis wil, kan kiezen uit andere mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fornuis van 100 cm? Te smal? Dan kun je nog kiezen uit 120 of 150 cm!

Hoewel de stelling “hoe breder, hoe duurder” niet helemaal opgaat, klopt hij in grote lijnen wel. Hoe breder je fornuis, hoe meer je betaalt. Dat is wel te verklaren: een breder fornuis biedt ruimte voor meer mogelijkheden t.a.v. ovens en kookplaten. Wie kiest voor een breder Boretti fornuis, kiest dus ook voor meer en geavanceerdere kookopties.

Daar komt wel bij dat je wel ruimte moet hebben voor zo een breed fornuis. Boretti fornuizen van 120 cm breed en breder komen goed tot hun recht in grote keukens. In kleine keukens zien we ze niet vaak terug. Daar wordt gewoekerd met de ruimte. En eerlijk is eerlijk: daar komt zo’n fornuis ook niet tot z’n recht.

Boretti fornuis: ervaringen

De reacties van eigenaars van een Boretti fornuis zijn overwegend positief: veel trotse bezitters loven het prachtige design én de vele professionele kookmogelijkheden. Dat laatste is ook één van de speerpunten van Boretti. De fornuizen zijn vooral bedoeld voor kookliefhebbers en –fanaten die graag het beste van het beste willen bereiden. Daarvoor is dan ook het allerbeste fornuis nodig.
Eigenaars van Boretti-fornuizen geven wel aan dat het schoonmaken lastig is: de vele details op hun Boretti fornuis maken het snel wegpoetsen van vlekken en spetters lastig. En omdat een Boretti fornuis van zichzelf glimt, zijn vlekken en plekjes snel zichtbaar.
Wie kiest voor een Boretti fornuis, moet dus bereid zijn om wat extra poetswerk voor lief te nemen…

Boretti fornuis – garantie

Boretti heeft een naam hoog te houden. We mogen er dan ook vanuit gaan dat het met de garantie wel goed zit. Toch is het wel goed om even te kijken wat voor garantie je krijgt op je nieuwe Boretti fornuis. Veel fornuizen worden geleverd met twee jaar fabrieksgarantie. Tijdens deze termijn worden de onkosten m.b.t. materiaal, voorrijkosten en arbeidsloon gedekt door Boretti, mits de datum van fabricage binnen twee jaar voor de datum van aankoop ligt.
Wanneer Boretti binnen de garantietermijn een vervanging uitvoert en deze vervanging problemen oplevert, krijg je nog maar zes maanden garantie op die vervanging.
Consumenten die ervaring hebben met de Boretti garantie zijn vaak niet te spreken over de service: volgens hen betaal je veel en wordt je niet goed geholpen. We vermelden het, maar hebben zelf geen ervaring…
De uitgebreide Boretti garantie vind je hier: http://www.boretti.nl/service/garantievoorwaarden/

Boretti fornuis – gewicht

Ondanks hun enorme omvang en robuuste materialen zijn Boretti fornuizen niet verbluffend zwaar: een Boretti fornuis weegt gemiddeld zo’n 95-100 kg. Nu is dat ook niet bepaald licht te noemen, maar een fornuis van 100 kg is nog wel te verplaatsen als dat nodig is.
En dankzij het gewicht staat het fornuis ook stevig.

Boretti fornuis – dealers

Wie op zoek is naar een Boretti fornuis, kan praktisch overal terecht: je kunt je Boretti fornuis kopen bij de betere keukenzaken, maar ook via internet. Er is zelfs een Boretti outletshop!
Let wel op de garantie en voorwaarden: wie via internet koopt, kan minder sterk staan dan wie gewoon naar een keukenzaak/showroom gaat.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel