Bosch: elektrisch fornuis en keramisch fornuis

Bosch-fornuis-HSB735255N

Veel Nederlandse keukens zijn uitgerust met een Bosch-fornuis. Dat is geen wonder: het van oorsprong Duitse fornuismerk staat bekend om degelijke producten die vaak goed te betalen zijn. Hoewel Bosch jarenlang de traditionele fornuizen met (combi-)oven en gasfornuis bood, levert het merk inmiddels ook designfornuizen. In dit artikel gaan we in op deze Bosch-fornuizen

Bosch – elektrisch fornuis

Het elektrische fornuis van Bosch gaat al jaren mee. Het merk introduceerde enkele tientallen jaren geleden al de traditionele fornuizen met combi-oven en kookplaat. Deze fornuizen zijn nog steeds verkrijgbaar, zij het in wat modernere vorm.
De elektrische fornuizen kenmerken zich door hun strakke, afgewerkte uitstraling. In veel gevallen biedt Bosch een elektrische kookplaat: er zijn meer Bosch-fornuizen met een elektrische kookplaat dan zonder.
Opvallend is dat het elektrische fornuis van Bosch weinig knoppen heeft. Bovendien zijn de knoppen ook nog eens erg klein. Daardoor zien de fornuizen er ‘clean’ uit. Tegelijkertijd zijn de fornuizen daardoor erg geschikt voor de leek in de keuken: iedereen kan er mee werken.
Dankzij de handige functies, zoals ‘snel voorverwarmen’, en het lage energieverbruik passen de fornuizen dan ook het meest in een eenvoudig huishouden.

Bosch – keramisch fornuis

Naast elektrische fornuizen levert Bosch ook keramische fornuizen. Wie zoekt op Bosch keramisch fornuis komt veel verschillende keramische fornuizen tegen. Opvallend is wel dat Bosch op z’n website zelf geen keramische fornuizen heeft staan. Ook op internet is de spoeling dun: verschillende (web)winkels bieden nog wel keramische fornuizen van Bosch aan, maar veel is het niet. We zijn benieuwd waar de keramische fornuizen blijven…

Designfornuis

In de strijd om de consument die meer wil dan een simpel fornuis, heeft Bosch echter wel wat te bieden. Het merk heeft in zijn assortiment één fornuis dat kunnen wedijveren met andere topfornuizen. Dit vrijstaande fornuis van Bosch, model HSB735255N, is een vrijstaand fornuis van 90 cm breed. Het fornuis is één van de weinige in het assortiment van Bosch dat nog over een gaskookplaat beschikt. Gas is op dit moment echter de meest gebruikte techniek in dit soort fornuizen. Begrijpelijk dus dat Bosch met die techniek komt.
De oven in het fornuis heeft een inhoud van 112 liter en de gaskookplaat is voorzien van een wokbrander. Echt energiezuinig is de Bosch HSB735255N niet: wie ‘m gebruikt, heeft een Bosch-fornuis met energieklasse C.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel