Lofra fornuis

Lofra fornuis multi-893x502

Lofra is een wat onbekend fornuizenmerk in Nederland. Wie op zoek is naar een Lofra fornuis zal dan ook goed moeten speuren op internet. Bovendien hebben niet alle keukenzaken een Lofra fornuis in hun assortiment.
In dit artikel gaan we in op het Lofra fornuis. Lees reviews, de voordelen en nadelen over het Lofra fornuis op KeukenErvaringen.nl.

Lofra fornuis – modellen

Lofra is dus een wat onbekend merk in fornuizenland. Dat neemt niet weg dat het merk technische hoogstandjes biedt. Lofra fornuizen zijn vooral in trek bij mensen die houden van Italiaans design én goede kooktechnieken.

Het merk Lofra bestaat al ruim 50 jaar. Het merk doet, naar eigen zeggen, veel onderzoek om de mooiste en beste fornuizen te ontwikkelen. Een Lofra fornuis is qua design te vergelijken met een Boretti fornuis. Beide merken mikken ook op dezelfde doelgroep: de fornuizen van Lofra en Boretti bevinden zich in dezelfde prijsklasse.

Bekende Lofra fornuis modellen die zich kunnen meten met vergelijkbare fornuizen van concurrenten zijn:

  • Lofra PF 190.60 (Professional)
  • Lofra RU 190.60 (Rustica)
  • Lofra RU 192.60 (Rustica)

Deze fornuis modellen kenmerken zich door de uiteenlopende opties die ze bieden. Alle fornuizen hebben een landelijk-klassieke stijl, maar het verschil zit ‘m in de uitvoering. Zo heeft de Lofra PF 190.60 (Professional) 90 cm één oven, terwijl de Lofra RU 192.60 is uitgerust met een multifunctionele oven en conventionele oven.
Wil je liever een wat strakker Lofra fornuis? Geen probleem: het merk biedt die in haar serie Lofra Maxima fornuizen.

Lofra fornuis – prijzen

Zoals gezegd, is het Lofra fornuis qua design, technische mogelijkheden en prijzen te vergelijken met het Boretti fornuis Opvallend is echter dat veel Lofra fornuizen wel in dezelfde prijsklasse ( vanaf € 800) vallen, maar dat ze zich toch aan de ondergrens van de Boretti-prijzen bewegen. Het duurste Lofra fornuis dat we op internet vonden, is € 2200. Dat is maar weinig vergeleken met de € 6500 die je aan een Boretti fornuis kunt uitgeven.

Lofra fornuis – afmetingen

De meeste fornuizen van Lofra zijn 90 cm breed. Ze zijn daarmee te vergelijken met de meeste andere luxere fornuizen. Voor wie een Lofra fornuis van 90 cm te breed is, is er de Lofra MX 66.40 (Maxima). In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is dit fornuis maar 60 cm breed.
Daarmee beschik je dus over een Lofra fornuis dat prima in een kleinere keuken past.
Wie liever voor wat breder gaat, komt terecht bij een Lofra Professional fornuis. Deze serie biedt fornuizen tot 120 cm breed. Het model P126 GG+MF/C met vier ovens is daarmee echt een model voor de serieuze keukenprins(es) en professionele kok.

Lofra fornuis – ervaringen

Wie op internet zoekt naar Lofra fornuis ervaringen, zal maar weinig informatie terugvinden. Op dit moment zijn er op internet nauwelijks ervaringen van gebruikers te vinden.
Het is opvallend dat de ervaringen die we terugvonden nauwelijks positief zijn. Op een schaal van 1 t/m 5 geven gebruikers van uiteenlopende Lofra fornuizen het fornuis gemiddeld maar 2 sterren. Dat is niet veel.
We zeggen daar wel bij dat het een gemiddelde is. Zo staan er tegenover de negatieve ervaringen ook positieve ervaringen. We vermelden ze hieronder.

Lofra fornuis – positieve ervaringen

Eigenaars van Lofra fornuizen roemen de prijs-kwaliteitverhouding: een Lofra fornuis is redelijk betaalbaar en toch erg praktisch en mooi. Eén gebruiker bakte in één keer zes broden in de ruime oven (!) en de kwaliteit van al die broden was erg gelijkmatig.

Lofra fornuis – negatieve ervaringen

Tegenover die positieve reviews staan echter veel negatieve ervaringen. Vooral op het gebied van veiligheid en techniek komen er veel klachten.
Zo waarschuwen gebruikers dat de gaspitten op de ovens nogal ver naar voren zitten, waardoor de ovens niet heel veilig zijn voor gezinnen met kleine kinderen. Ook ervoer een gebruiker dat de bedieningsknoppen erg heet werden op het moment dat de oven aanstond. Daardoor waren ze bijna niet meer te bedienen.

Veel gebruikers klagen ook over defecten: we hoorden van twee eigenaars van een Lofra fornuis die binnen twee jaar vijf keer een monteur moesten laten komen. Elke keer waren rammelende dingen, loslatende onderdelen en andere technische problemen.
Er zijn zelfs leveranciers die het product en de bijbehorende garantie niet langer willen aanbieden.

Nu kan dat een kwaliteitsprobleem zijn dat inmiddels verholpen is. Niettemin loop je, als we alle verhalen nagaan, een groter risico dan gemiddeld. Dat vraagt om een zorgvuldige overweging.

Wat zijn jouw Lofra fornuis ervaringen?

Heb jij ervaring met een Lofra fornuis? Laat hieronder je reactie achter! En ben je op zoek naar een lofra fornuis of een soortgelijk fornuis? Breng dan een bezoek aan de showroom. 

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel