Viking fornuis: informatie, reviews en prijzen

Viking fornuis

We vonden in een advertentie van een keukenbouwer een foto met daarop een prachtig fornuis. Wat speurwerk leerde ons dat het om een Viking fornuis ging. Een artikel over Viking past natuurlijk prachtig in onze huidige serie met artikelen over  fornuizen. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan het Viking fornuis.

Algemene informatie over het Viking fornuis

Toegegeven, smaken verschillen en zijn dus heel subjectief. We kunnen het echter niet laten om te zeggen dat we het Viking fornuis oogstrelend mooi vinden. Dat geldt niet voor slechts één Viking fornuis maar voor het hele assortiment.
Daar is het Viking natuurlijk om te doen. Het merk heet eigenlijk ‘Viking Range’. De fornuizen die door Viking worden gemaakt zijn van hoog niveau en bedoeld voor professioneel gebruik. Daarmee is niet gezegd dat een Viking fornuis alleen geschikt is voor restaurants: Viking richt zich expliciet op particulieren én bedrijven. In 1987 introduceerde het bedrijf z’n eerste “professionele” keukenapparaten. Inmiddels biedt Viking echter hoogwaardige keukenapparatuur om te koken, te ventileren en te vriezen. Naast de “Professional”-serie heeft het bedrijf de iets beter betaalbare “Designer”-serie. Met de “Commercial”-serie richt het bedrijf zich expliciet op restaurants en bedrijfskeukens.
Echt oude papieren heeft het van oorsprong Engelse merk niet: het bedrijf is pas sinds laat in de afgelopen eeuw bezig met de fornuizen die ze nu levert. Wat het bedrijf doet, wil het echter wel goed doen: de fornuizen voor huishoudelijke toepassing moeten van zo hoge kwaliteit zijn dat ze kunnen wedijveren met commerciële fornuizen.

Meer weten over fornuizen? Ons online magazine
” Wegwijs in fornuizenland ” t.w.v. € 24,95
Deze week nog GRATIS te ontvangen!

Viking fornuis modellen en prijzen

Viking biedt fornuizen met gasovens en elektrische ovens in verschillende afmetingen. Wil je een Viking fornuis met gasoven, dan kun je kiezen uit een model van 76 cm, 91 cm of 122 cm breed.
Heb je liever een Viking fornuis met elektrische oven, dan is er naast de hierboven genoemde afmetingen ook nog een uitvoering van 152 cm breed. Ter vergelijking: een gewoon, klassiek, gasfornuis is vaak zo’n 85 cm breed. Kies je voor een Viking fornuis met elektrische oven, dan krijg je een fornuis dat bijna een keer zo breed is!

Eén van de breedste modellen is Vikings EVDSC560-6GQ, een gasfornuis van 152,4 cm van roestvrij staal met 6 branders, grill en teppan yakiplaat. Dit fornuis behoort tot de topklasse en is daarom ook duurder dan de meeste andere fornuizen. Voor dit model betaal je € 20.000. Dat is een stuk duurder dan het duurste Boretti fornuis waarover we pas schreven.

Natuurlijk kan het ook voor minder: wanneer je het Viking EVGCC530-fornuis koopt, krijg je een gasfornuis van 76 cm breed voor zo’n € 6000. Dat scheelt je tweederde op de aankoopprijs van het eerder genoemde model. In ruil daarvoor krijg je natuurlijk minder roestvrij staal en minder functies.

Met deze twee modellen hebben we eigenlijk het volledige prijsbereik wel genoemd: instappen doe je voor ruim € 5000 en afhankelijk van je wensen en eisen kan de prijs oplopen tot zo’n € 25.000.

viking fornuis 2 ovens

 

Viking fornuis reviews

Nu is natuurlijk de vraag wat je dan krijgt voor je geld. Met andere woorden: is een Viking fornuis z’n geld waard?

Allereerst willen we benadrukken dat je met een Viking fornuis een mooi ‘meubel’ in huis haalt. Bovendien zijn de functies op de verschillende fornuizen te vergelijken met de functies die je op fornuizen van andere merken aantreft. Wat dat betreft krijg je wel waar voor je geld. We zijn echter van mening dat je veel functies en kwaliteiten ook wel voor minder geld kunt aanschaffen. Wie écht goed en uitgebreid wil koken en braden, hoeft niet perse een fornuis van € 20.000 te kopen…

Consumenten die op zoek zijn naar een fornuis, laten een Viking fornuis al gauw links liggen. Dat heeft allereerst te maken met het feit dat er zoveel verschillende merken zijn dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast zijn Viking fornuizen prijzig: veel mensen bedenken zich daardoor nog wel een keer. We merken echter dat de meeste mensen die kiezen voor een Viking fornuis daar wel laaiend enthousiast over zijn. De Viking fornuis reviews zijn eigenlijk zonder meer positief. Iemand noemt het fornuis zelfs de ‘tank onder de kookplaten’. Onverwoestbaar en geniaal dus.
Reviews van oudere modellen zijn wat minder positief: consumenten geven aan gas te ruiken. Ook zijn er mensen die problemen ervaren met afbrekende knoppen. Ook lezen we diverse klachten over defecte ontstekingen.

Hoewel de reviews niet mis zijn, moeten we zeggen dat veel mensen alleen negatieve berichten plaatsen. Positieve reacties hoor je zelden. Ze zijn er wel. Daarom laten we in dit artikel een eigen conclusie achterwege. Oordeel zelf en laat je reactie hieronder achter…

10 reacties op “Viking fornuis: informatie, reviews en prijzen

 1. Claasen:

  Ik heb sinds een paar jaar een viking fornuis met een onoplosbaar probleem: de branders branden niet constant en vallen bij de stand medium regelmatig uit. Bij na vraag kwam ik erachter dat dit een bekend probleem is maar dat ze er niets tegen kunnen doen. En dat voor een fornuis van 8000 euro.

 2. Guido:

  Nu al enkele jaren een mooie Viking fornuis in de keuken, maar meer dan mooi is hij niet, oh ja…..ook heel duur.
  Waardeloos ding; gammel met loslatende knoppen, ontstekers die blijven hangen en branders die het niet doen. Ik kan mij niet voorstellen hoe dit prul het predicaat “professioneel” ooit heeft verdiend.

 3. cor:

  ik bezit al 15 jaar een viking gas fornuis met 6 gaspitten 2 ovens op gas en bakplaat
  kan niet anders zeggen top.
  het is echt een waanzinnig mooi aparaat ,dat niet stuk te krijgen is
  laat hem wel een keer per jaar een service beurt geven .
  kost weinig en is heel preventief .
  ja de knoppen willen wel een breken maar is makkelijk en goedkoop te maken .
  de capaciteit is echt waanzinnig

  • Marielle:

   Beste Cor, waar kun je die knoppen kopen? Wij betrekken binnenkort een huis met een viking fornuis waar twee ovenknoppen zijn afgebroken. Ik kan ze niet vinden bij europarts.nl oid.
   Dank voor je hulp en tip.

   groet,
   Marielle

  • Marieke:

   Beste Cor, via wie laat jij de servicebeurt doen. Zou graag een contact hebben om ons Viking fornuis een service beurt te laten geven.
   Dank alvast voor je reactie!

   • Caroline van Balen:

    Hai Marieke, heb je al iemand gevonden? Ik zoek ook nog iemand voor servicebeurt. Alvast dank voor je reaktie.
    Met vriendelijke groet, Caroline

  • Caroline van Balen:

   Hai Cor, zou je mij kunnen helpen aan contact waar ik onderdelen kan krijgen of wie reparaties doet. Helaas bij mij ook de oven knoppen afgebroken, dus kan ik niet gebruiken. Hoop dat je iemand weet, alvast dank en vriendelijke groet, Caroline

 4. Joc:

  Al 5 jaar trotse bezitter van een Viking gas fornuis (6 pitten en 1 gasoven) en ik ben zeer tevreden! met name het feit dat alle branders op ‘sudder’-stand kunnen vond ik één van de belangrijkste redenen om een Viking aan te schaffen. Veel kookplezier al mee beleeft en wat een blikvanger in huis!

 5. lea:

  hier al 21 jaar een grote Viking, die 12 jaar geleden een zware huisbrand overleefd heeft, na de renovatie v h huis heb ik hem in de bij keuken laten plaatsen, omdat de buitenkant wat minder mooi geworden is door het vuur,heb hem volledig terug in orde laten stellen, ovens, branders, sommige dingen vernieuwd, tja brand, maar ik ga nu nog steeds zeker even veel daar op koken, dan op mijn nieuwe , toch ook zware gasplaat, om te bakken, wint hij ook v d nieuwe moderne ( ook dure ) oven in de keuken, alleen het onderhoud, dus afwassen is iets onhandig, ( je moet de roosters en platen eraf halen om goed te kunnen poetsen, maar neem ik erbij, love it

  • nellie:

   Hi allemaal,
   Mijn voordelen van mijn Vikingfornuis: de brail (soort salamander maar dan veel professioneler) die bovenin de oven zit. Creme brulee of een flamme, kaaslaagje enz. zijn snel en eenvoudig. Even een knapperige laag op de roastbeaf. De sudderpit is eveneens bijzonder. ECHT sudderen kan alleen met dit fornuis. Maar ook zeer hoge temperatuur is een kenmerk. Hij is mooi, en eenvoudig te reinigen dus blijft dat ook. Vier gelijke pitten, een ui-vormige vlam die nooit langs de pannen lekt, een oven die heerlijke resultaten levert. Lampjes vervangen kan alleen door een technicus en ook moet om de paar jaar gekeken worden naar de branders. Ik heb verder geen klachten. Ik zoek de gegevens van onze technicus nog op en zal dat posten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code

Wegwijs in fornuizenland

Gratis online fornuizen magazine
T.w.v. € 24,95 !

 Welke Prijsklasses   Energie besparing
 Reinigen                    Gas of Elektrisch

Ja, ik wil dit fornuizen magazine !