IKEA fornuis? Ervaringen, reviews en informatie

Ikea-Udden-oven-fornuis

De tijd waarin IKEA alleen in trek was bij studenten en hippies ligt al geruime tijd achter ons. Waar IKEA vroeger vooral bekend stond om de bouwpakketten en goedkope producten, vinden veel mensen de Zweedse winkelketen tegenwoordig hip. Het bedrijf speelt daar grif op in. Ook op het gebied van fornuizen wil het merk niet onderdoen. Daarom besteedt KeukenErvaringen.nl een artikel aan het, op internet veel besproken, IKEA-fornuis. Heb je na het lezen van artikel nog vragen over fornuizen? Bezoek de showroom en wij beantwoorden al jouw vragen.

Udden CG3, het IKEA-fornuis

Op dit moment is het assortiment van IKEA op het gebied van fornuizen erg dunnetjes. De winkelketen verkoopt het fornuis Udden CG3, wat klinkt als een buitenaards wezen. Dit fornuis heeft de minimalistische stijl die IKEA kenmerkt en lijkt dan ook in de verste verte niet op de fornuizen merken van Boretti, Smeg en Falcon. Toch probeert IKEA die fornuizen wel in meer of mindere mate te benaderen. De kleurstelling, open onderzijde (zonder lijst) en ronde knoppen boven de oven geven wel het gevoel dat je een modern klassiek fornuis hebt. In tegenstelling tot de fornuizen van de grotere merken ontbreken wel de gaspitten: het IKEA-fornuis heeft een keramische kookplaat. Voor €399, een koopje in vergelijking met de andere fornuismerken, krijg je een energiezuinig fornuis in energieklasse A.

Ikea-Udden-CG3-fornuis

IKEA fornuizen: Whirlpool

Hoewel het assortiment van IKEA op dit moment wat mager is (zie de website), heeft IKEA in het verleden meer fornuizen gehad. Die fornuizen, zoals de DÅTID CG7 en FRAMTID CG7, konden qua design goed wedijveren met de duurdere fornuizen van Aga, Falcon en Boretti.
Feit is wel dat deze fornuizen niet van IKEA zelf afkomstig zijn. In plaats daarvan betrekt de keten de fornuizen van Whirlpool, een belangrijke leverancier van keukenapparatuur. Wie even rondkijkt, vindt wellicht dezelfde fornuizen ook onder de naam Whirlpool.

IKEA fornuis: ervaringen

Wie kiest voor een fornuis van IKEA, moet zich wel realiseren dat die keuze aardig definitief is. Waar veel fabrikanten fornuizen leveren van 90, 100 of 110 cm breed, zijn de fornuizen van IKEA soms 95 cm breed. Dat is dan ook een van de belangrijkste nadelen/overwegingen die veel door eigenaars van een IKEA-fornuis genoemd worden.
Veel mensen prijzen de IKEA-fornuizen omdat ze snel warm worden. Ook vertonen de fornuizen geen gebreken of problemen. En wie wel een nadeel ervaart, relativeert dat vaak door de prijs: een fornuis van een ander merk is al snel 4 keer zo duur…

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel