Falcon fornuis: ervaringen en informatie

Falcon-Elise-Landelijke-keuken

We komen ‘m regelmatig tegen in showrooms: het Falcon fornuis. Veel keukenzaken verkopen Falcon-fornuizen en consumenten laten zich graag in vervoering brengen door de uitstraling van de fornuizen. Nu is dat wel te begrijpen: Falcon biedt verschillende soorten fornuizen die allemaal een kenmerkende uitstraling hebben. In dit artikel lees je over Falcon fornuis ervaringen, modellen en meer.

Falcon fornuis – modellen

Het Falcon fornuis is afkomstig van Rangemaster. Dit merk produceert karakteristieke Engelse fornuizen voor consumenten en professionals. Dat het merk van Engelse bodem komt, zie je snel: een Falcon fornuis is erg karakteristiek en snel te onderscheiden van andere merken. Hoewel Falcon imposante fornuizen maakt, ademen ze toch een ontspannen Engelse sfeer. De fornuizen hebben echt Engels DNA.
Dat DNA komt tot uiting in alle modellen. Falcon biedt fornuizen aan in traditionele en eigentijdse uitvoeringen, maar ze ademen allemaal dezelfde stijl: warme, typische kleuren met veel knoppen en veel robuustheid.
Overigens heeft Falcon ook een Franse collectie: deze kenmerkt zich door andere kleuren en andere designs. Onder de motorkap verschillen ze echter niet zo sterk van elkaar.

Falcon fornuis prijzen

Eén van de redenen waarom het Falcon fornuis zo in trek is, is het feit dat het fornuis karakter heeft, maar wel betaalbaar is. We schreven eerder al over het Boretti fornuis en over het Viking fornuis. Een fornuis van deze merken kost al gauw € 5000 en vaak is dat nog maar een instapprijs. Dat is voor een Falcon fornuis wel anders: voor de Falcon Classic90ZWCG betaal je zo’n € 2300. Een breed Falcon fornuis van 110 cm, zoals het Falcon fornuis ToledoXTWZG, kost € 2600.
Voor dit geld krijg je een fornuis met twee ovens, een grill, een kookplaat met vier branders, een extra wokbrander en een warmhoudplaat. Niet uitermate bijzonder dus, maar wel functioneel en betaalbaar.

Falcon-fornuis-in-gebruik

Falcon fornuis: ervaringen

Over het Falcon fornuis horen we veel positieve ervaringen. Veel consumenten twijfelen tussen een Falcon fornuis en Boretti fornuis. Uiteindelijk kiezen ze dan vaak voor een Falcon fornuis omdat deze goedkoper is. Een veelgehoorde reactie over Boretti fornuizen is: „Typisch Italiaans: het ziet er prachtig uit, maar de kwaliteit laat te wensen over.” In het Engelse Falcon fornuis zit dan toch meer degelijkheid.
Ook in het buitenland zijn de ervaringen overwegend positief. Wel lezen we af en toe iets over afbrekend chroom en een defect verwarmingselement.
Omdat de meeste Falcon fornuis ervaringen positief zijn, kan het natuurlijk een eenmalige misser zijn.

Falcon fornuis kopen

Nu zijn we benieuwd naar jouw ervaringen? Twijfel je over de aankoop van een Falcon fornuis of heb je (al jaren) een Falcon fornuis? Deel je ervaringen hieronder!

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel