5 projecten in de keuken die je moet kennen

5-projecten-in-de-keuken-die-je-moet-kennen

De keuken is vandaag de dag een van de belangrijkste ruimten in je huis. Niet alleen is hij vaak zo gelegen dat je er wel doorheen moet om in de bijkeuken of achter/voor je huis te komen, maar hij wordt ook steeds meer een sociale trekpleister. Het is dan ook logisch dat de keuken ook voor consumenten steeds meer waarde krijgt. In de afgelopen jaren hebben we veel geschreven over allerlei aspecten van de keuken. In dit artikel zetten we die aspecten nog een keer voor je op een rij, inclusief een linkje naar de beste artikelen erover. Handig voor als je een bepaald onderdeel in je keuken wilt veranderen of als je een nieuwe keuken gaat kopen en niet weet waar je beginnen moet.

1. Een nieuwe spoelbak

Er zijn maar weinig onderdelen in de keuken die zo veel worden gebruikt als je spoelbak. Daarom is het belangrijk dat je er een kiest die precies is afgestemd op jou en je keuken. Je kunt daarbij denken aan de afmetingen, de stijl, de breedte en of hij een of twee compartimenten moet hebben. Lees hoe je de juiste spoelbak in je keuken kiest en of je een enkele of dubbele spoelbak moet kopen. Ook handig: hoe groot moet je spoelbak zijn?

2. Een nieuwe keukenkraan

Ook de kraan wordt veel gebruikt in de keuken. Je gebruikt een keukenkraan immers niet alleen om je eten schoon te maken, maar ook om emmers water te vullen. De kraan was altijd gewoon een kraan, maar hij wordt steeds uitgebreider én belangrijker voor de uitstraling van je keuken. Mocht je echt aan design hangen, dan is een gouden keukenkraan een goed idee. Vind je zacht water belangrijk, dan is een kraan met filter onmisbaar. En wat dacht je van een kokendwaterkraan, al dan niet met filter?

3. Nieuwe keukenkastjes

Je kunt je keuken op allerlei manieren een nieuwe uitstraling geven. Een nieuw keukenblok is natuurlijk de meest ingrijpende variant, maar je kunt er ook voor kiezen om keukendeurtjes over te spuiten of om nieuw folie op je keukendeurtjes aan te laten brengen. Alle voordelen hebben hun nadelen, dus lees wel goed onze waarschuwingen en adviezen.

4. Nieuwe knopjes op de keukenkastjes

Je zou het niet denken, maar nieuwe knoppen op je keukenkastjes doen echt heel veel. Daarom kun je gerust proberen om je keukenkastjes eens een andere knop te geven. Dat scheeltje veel geld en energie en geeft je keuken toch een andere uitstraling. Maar kies je dan grepen, knoppen of stangen?

5. Bepaal je achterwand

De achterwand van je keuken is ook een echte blikvanger. Helaas wordt hij door intensief gebruik van je keuken wel vuil. Je kunt hem natuurlijk blijven schoonmaken, maar soms is het ook gewoon fijn om hem een nieuwe look te geven. Dat kan door een ander materiaal toe te passen of door gewoon eens heel anders te denken. Hoe kies je een mooie achterwand voor je keuken? En waar moet je op letten

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel