Fornuis met twee ovens

Fornuis-met-twee-ovens

Fornuizen zijn er in allerlei soorten en maten. We schreven al een artikel over verschillende soorten fornuizen. En in ons overzicht met fornuismerken maakten we een korte opsomming van de verschillende mogelijkheden op het gebied van fornuizen. Sommige van de genoemde fabrikanten produceren fornuizen met twee ovens. Welke voordelen en nadelen biedt dat?

Fornuis met twee ovens: merken

Er zijn verschillende fabrikanten die een fornuis met twee ovens aanbieden. Allereerst is er Boretti, het luxe merk dat bekend staat om de fornuizen met twee ovens. Daarnaast biedt ook Bosch fornuizen met twee ovens aan. En wat te denken van Falcon, AGA en Smeg?
En daarmee hebben we nog niet eens alle fabrikanten genoemd. Want ook Pelgrim en Fratelli leveren een fornuis met dubbele oven…

Fornuis met dubbele oven: voordelen

Het fornuis met dubbele oven is vooral gericht op consumenten die graag bakken en braden. Dankzij de twee ovens kun je immers meerdere gerechten tegelijkertijd opwarmen. Bovendien maken de fabrikanten vaak onderscheid tussen een grote en kleine oven. Daardoor kun je kleine gerechten bakken en braden in de kleine oven, terwijl de grotere oven uitermate geschikt is voor de grotere gerechten. Een voordeel daarvan is dat je dus maar moeilijk over te weinig ruimte beschikt. En wachten is niet meer nodig: je stopt beide ovens vol en kunt gelijk beginnen!

Het gebruik van de kleine oven voor de kleine gerechten kan energiebesparend werken. Je hoeft immers niet een grote oven op te warmen om kleine gerechten te bakken en te braden. Wel zo voordelig!

Fornuis met twee ovens: nadelen

Soms krijgen we het idee dat fabrikanten maar een dubbele oven in hun fornuis verwerken, omdat ze toch ruimte over hebben. Dat is natuurlijk niet zo’n nette gedachte. Bovendien zal dat niet de belangrijkste reden zijn. Toch is het een feit dat consumenten die weinig bakken en braden ook weinig aan de dubbele oven hebben.

Wie kiest voor een fornuis met twee ovens, loopt dus kans om er één nooit te gebruiken. En wie ze allebei gebruikt, moet ook twee keer schoonmaken. Niettemin komt een dubbele oven altijd wel een keer van pas. Op dat moment verstook je echter aardig wat energie. En als je de deurtjes opentrekt, komt een zee van hitte je tegemoet. Schrik je daar niet voor af en geloof jij dat je die dubbele oven echt gaat gebruiken? Laat je dan niet weerhouden.

Schuilt er in deze laatste alinea wel een kern van waarheid voor je? Kies dan gewoon voor een fornuis met één oven. In dat geval is de dubbele oven waarschijnlijk overbodig…

Top 5 Fornuis met dubbele oven

Om de keuze nog wat makkelijker te maken voor jou, en om je een beeld te geven over de prijzen van fornuis met dubbele oven en de keuze, hebben we een aantal fornuizen met dubbele ovens op een rijtje gezet. De prijzen zijn indicaties en staan niet vast.

  1. Smeg C92IMAN9 – € 1999,-
  2. Boretti MLI94DMAT – € 2899,-
  3. Falcon Classic Deluxe 90 inductie zwart – € 3999,- 
  4. Boretti MLG96DMAT – € 1999,- 
  5. Smeg C92IMMB2 – € 2399,- 

Heb je vragen over een fornuis met twee ovens? Of wil je eens bekijken hoe het eruit ziet? Neem contact op of bezoek de showroom.

Lees de reacties of reageer zelf op dit artikel